mr. ph. Amila Frljak : Zdravlje žene je budućnost bebinog zdravlja 

Proizvodi ginekološkog portfolija branda ACIDOSALUS čine potpuno prirodnu i jedinstvenu kombinaciju aktivnih principa, a namijenjeni su  ženama svih starosnih dobi.

Piše: mr. ph. Amila Frljak 

Upotreba preparata sa probioticima dovodi do ravnoteže vaginalne mikroflore i normalne pH vrijednosti rodnice.

Tajna djelotvornosti Acidosalus vaginaleta leži u snažnoj kombinaciji probiotičkih bakterija, inulina, beta – glukana, te propolisa i pet eteričnih ulja ljekovitih biljaka: kantariona, čajevca, bijelog luka, aleksandrijskog lovora i indijske pelargonije.

Acidosalus vaginalete predstavljaju probiotičke vaginalete, jedinstvenog sastava na tržištu, a koje pomažu i u prevenciji i liječenju vaginalne kandidijaze koja je uzrokovana upotrebom antibiotika, infekcija uzrokovanih bakterijama i virusima, pomoć su u lječenju rekurentnog cistitisa kod žena, te smanjuju tegobe atrofičnog vaginitisa odnosno suhoće rodnice. Acidosalus vaginalete jesu jedine probiotičke vaginalete na tržištu BiH na kojima je urađeno kliničko ispitivanje.

Acidosalus gel za intimnu njegu se preporučuje primjenjivati i preventivno, za sprečavanje nastanka prethodno pomenutih stanja.

Mikrobiota vaginalnog i probavnog sistema buduće majke ima mnogo važnih uloga koje utječu na imunološke i metaboličke funkcije djeteta, stoga savjetujemo da se trudnice usljed pojave simptoma infekcije (svrab, neugodan miris) obavezno obrate ginekologu. Tokom poroda i prvih nekoliko dana života, crijeva novorođenčeta se nastanjuju bakterijama. Obzirom na to, djeca rođena vaginalnim putem su izložena majčinoj mikrobioti, te je važna primjena Acidosalus vaginaleta i Acidosalus Plusa kao oralnog probiotika tokom trudnoće kako bi se osigurala dovoljna količina probiotika. 

Acidosalus Plus je prirodni probiotički jogurt, prijatno kiselkastog okusa, a koji je dobiven fermentacijom probiotskim bakterijama i sadrži 1-2 x 1012 CFU u dnevnoj dozi. Namijenjen je za pomoć pri liječenju probavnih smetnji, nadimanja i opstipacije.  Obzirom da je otpstipacija najčešći uzročnik nastanka hemoroida u trudnoći, uz oralni probiotik Acidosalus Plus se preporučuje i primjena Acidosalus supozitorija za hemoroide, kako bi se ublažili simptomi uzrokovani istim.

Svjetska alergološka organizacija (WAO) preporučuje korištenje probiotika tokom trudnoće i dojenja u porodicama sa visokim rizikom alergija zbog sprečavanje alergijskih bolesti tokom perinatalnog perioda.

Sve Acidosalus preparate možete pronaći isključivo u apotekma, gdje ćete dobiti i kvalitetan savjet farmaceuta o njihovoj upotrebi.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave