Šta spakovati za vrtić?

Šta spakovati za vrtić?

 

Nekoliko je neophodnih stvari koje bi bilo dobro da spakujete vašim mališanima kako bi dan u vrtiću prošao što lakše.

 

U mnogim vrtićima djeca zapravo nisu obavezni donijeti ništa. U stvari, većina učitelja to ne savjetuje jer u vrtićima imaju specifičan pribor za koje bi htjeli da ih djeca koriste ili stvari jednostavno nestaju kod mališana, što uvijek dovodi suze.

Ipak, nekoliko je neophodnih stvari koje bi bilo dobro da spakujete vašim mališanima kako bi dan vrtića prošao što lakše.

Ruksak – toplo preporučujemo ruksak obične veličine koji će biti dovoljno velik za sve stvari vašeg djeteta, uključujući ručak (ako je potrebno da nosi), vodu, grickalice, dodatnu odjeću itd.

Voda – pobrinite se da pronađete kvalitetnu bocu vode koju dijete može samostalno otvoriti i zatvoriti. Preporučujem vam da izbjegavate slanje soka u boce ili kutije za sokove, jer se lako prolije. Posljednje što želite je nepravilno zatvorena bočica soka, prolivena po lijepom, novom ruksaku vašeg djeteta.

Dodatni komplet odjeće – ovo bi trebalo biti zapakovano u zapečaćenu kesicu s njihovim imenom. Čak i ako je vaše dijete potpuno naučeno na korištenje u toaleta, događaju se nezgode. Postoje i stolovi s vodom i druge neuredne prilike za vaše dijete u njihovoj učionici, tako da ovo nije samo za nezgode u toaletu.

Pokućne cipelice ili „pape“ – obavezno označite svu obuću i odjeću koja je poslana u školu s njihovim imenom.

Karton za hitne slučajeve – na debeli komad papira, trajnim markerom, zapišite podatke za kontakt u slučaju nužde, uključujući ime djeteta, vaše ime, mobilni telefon, kućni telefon i adresu. Ovu hitnu karticu stavite u malu torbicu i stavite je u ruksak vašeg djeteta. Nikad ne znate kada bi vam ovi podaci mogli dobro doći.

Vrtić je dobar

Postoje roditelji koji se zaista nisu osjećali spremnim poslati svoje dijete u vrtić ali su ipak vrlo brzo shvatili da je to bila prava odluka. Većina će djece procvjetati u programu, čak i ako mislite da nisu spremni. Uspijevaju u rutinskoj i društvenoj integraciji. Teško je prepustiti se, ali ponekad su najteže donijeti najbolje odluke u životu.

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave