Kako pojačati imunitet školske djece?

Sezona povratka u školu vrijeme je novih početaka i prilika. 

Međutim, za neke učenike to je i vrijeme povećane izloženosti bolestima. Vlastita zaštita, zaštita djece i njihovih drugova u razredu od čestih prehlada i drugih infekcija lakše je nego što mislite ako pratite ove savjete. 

Evo kako možete pojačati imunitet djece koja idu u školu. 

Zdrava ishrana

Zdrava ishrana je najbolji način pojačanja imuniteta, a bitno je unositi hranu bogatu antioksidansima i vitaminima, što tijelo štiti od slobodnih radikala koji uzrokuju upale i oštećuju ćelije. 

Dovoljno sna

Djeca u školi (6-13 godina) trebaju 9 do 11 sati sna svake noći. Dobro je poznata činjenica da dovoljno sna pomaže regulisanju biološkog ritma tijela, zbog čega lakše ostajemo zdravi. Nedovoljno sna može vas učiniti osjetljivijim, te sklonijim obolijevanju. 

Zdrava težina

Prekomjerna težina povezuje se s lošim imunitetom, kao i s drugim zdravstvenim problemima. Konsultujte se s doktorom o zdravoj težini djeteta.

Multivitamini

Iako se mnogi roditelji trude dati djetetu dnevnu količinu potrebnih vitamina, ponekad je lako zaboraviti ili preskočiti. Multivitamini mogu popuniti te praznine. Dodaci za jačanje imunitet se preporučuju djeci. Tekući dodatak prehrani sa šećerom za jačanje odbrambenih sposobnosti organizma. Salvit Beta glukan je jedinstveni tekući dodatak prehrani koji osim patentiranog Yestimun® beta-glukana sadrži i iscrpinu crne bazge, kao prirodni izvor vitamina C, te cink koji doprinosi funkciji imunološkog sistema.

Voda

Hidriranje je vrlo bitno! Voda je veoma bitan dio naše ishrane, i igra veliku ulogu u održavanju imunog sistema i njegove funkcije. Potrebna je i za stvaranje bijelih krvnih ćelija. Pored toga, konzumiranje dovoljno vode može pomoći ispiranju otrova iz tijela. 

Tekući dodatak prehrani sa šećerom za jačanje odbrambenih sposobnosti organizma. Salvit Beta glukan je jedinstveni tekući dodatak prehrani koji osim patentiranog Yestimun® beta-glukana sadrži i iscrpinu crne bazge, kao prirodni izvor vitamina C, te cink koji doprinosi funkciji imunološkog sistema.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave