Održana još jedna besplatna edukacija za trudnice u Sarajevu

Sinoć je održano edukativno predavanje ”Naše putovanje počinje” za trudnice iz Sarajeva koje je organizirala kompanija Sfera d.o.o Mostar. Partner i domaćin projekta  bio je dr. Eldar Mehmedbašić, specijalista ginekologije i akušerstva ispred Zavod za ginekologiju, perinatologiju i neplodnost “Mehmedbašić“ iz Sarajeva.

Trudnice koje su prisustvovale edukaciji mogle su uživati u predavanjima stručnjaka koji su svojim savjetima pripremali trudnice za period koji je pred njima. Edukacija je otvorena predavanjem dr. Eldara Mehmedbašića koji je trudnice upozna sa značajem pregleda tokom trudnoće, sa posebnim osvrtom na preglede koje nikako ne smiju da preskoče.

Trudnice su imale priliku slušati i druga predavanja koja su za njih pripremili sponzori i partneri edukacije.  prim. dr. Taib Delić, dr. med., specijalist ginekologije i opstetricije govorio je o temu “Nutritivna potpora tokom trudnoće i dojenja.” Prof. dr. Hajrija Maksić, Pedijatrijska klinika KCU Sarajevo, govorila je o temi:  “Preventivne mjere za zdravstvenu zaštitu djece-preporuke iz porodilišta.” Elviru Duraković- Bahador, specijalista pedijatar govorila je o temi:  “Prvi dolazak bebe kući“. Dr. Evelina Čehajić, specijalista pedijatar, Pedijatrijska ordinacija “Suncokret” govorila je o temi: “Upotreba BULARDI® juniora u pedijatrijskoj praksi”. Dijana Sejdinović, genetičar i medicinski savjetnik za Bio Save BiH govorila je o temi: “Matične ćelije – korak ka bezbrižnijem djetinjstvu”, Dijana Maslić ispred kompanije Intus pharm govorila je o temi: “Savjeti za njegu novorođenčadi i djece – važnost emolijentne njege.”

Trudnice su dobile vrijedne poklone koje su osigurali sponzori i partneri projekta. Dodatne nagrade za prisutne učesnice edukacijeosigurali su: Zavod Mehmedbašić- dva besplatna pregleda, kompanija Bio Save-jastuk za trudnicu, kompanija Biessen Pharma-3 poklona Saforelle; kompanija Euromand osigurala hranilicu za dijete, kompanija 4U Pharma  nagradila je 3 trudnice svojim proizvodima, Poliklinika Suncokret- besplatan pregled kukova, Premium genetics-poklon Biota intima, Tosama- poklon kišobrani to to. Kompanija DracoMom osigural je jednu nosilju za dijete. Jedna trudnica je osvojila poklon besplatno fotografisanje novorođenčeta koje je osigurala Iris by AL photography.

Pogledajte dio atmosfere sa edukacije.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave