Dr. Eldar Mehmedbašić, specijalista ginekologije i opstetricije i Zavod za ginekologiju, perinatologiju i neplodnost “Mehmedbašić domaćini edukativnog druženja s trudnicama ”Naše putovanje počinje” u Sarajevu

Edukativno druženje s trudnicama ”Naše putovanje počinje” ovog mjeseca će se održati u Sarajevu, u Hotelu Ibis Styles, Sarajevo, 16.11.2021. sa početkom u 17 sati.

Domaćin projekta je Dr. Eldar Mehmedbašić, specijalista ginekologije i opstetricije koji će trudnicama poželjeti dobrodošlicu i upoznati ih sa značajem redovnih pregleda tokom trudnoće sa posebnim osvrtom na preglede koje nikako ne smiju preskočiti.  O trudnoći, porodu, pripremi i svim pitanjima koje imate saznajte od doktora Mehmedbašića, ali i od ostalih predavača koji su pripremili zanimljiva i korisna predavanja:

  • prim. dr. Taib Delić, dr. med., specijalist ginekologije i opstetricije: “Nutritivna potpora tokom trudnoće i dojenja”
  • Prof. dr. Hajrija Maksić, Pedijatrijska klinika KCU Sarajevo : “Preventivne mjere za zdravstvenu zaštitu djece-preporuke iz porodilišta”
  • Elviru Duraković- Bahador, specijalista pedijatar: “Prvi dolazak bebe kući“
  • Dr. Evelina Čehajić, specijalista pedijatar, Pedijatrijska ordinacija “Suncokret”: “Upotreba BULARDI® juniora u pedijatrijskoj praksi”
  • Dijana Sejdinović, Genetičar i medicinski savjetnik za Bio Save BiH: “Matične ćelije – korak ka bezbrižnijem djetinjstvu”.
  • Dijana Maslić: “Savjeti za njegu novorođenčadi i djece – važnost emolijentne njege.”

 Zanimljiva predavanja doktora, stručnjaka, te sponzora i partnera projekta samo su dio programa, a sponzori i partneri, kao i svaki put do sada, pripremili su vrijedne poklone i  nagrade za svaku trudnicu.

Organizator edukacije za trudnice je kompanija Sfera d.o.o Mostar.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave