10 ideja kako kvalitetno iskoristiti vrijeme sa djecom ako u septembru kreću u školu

10 ideja kako kvalitetno iskoristiti vrijeme sa djecom ako u septembru kreću u školu

Uspomene stvorene kroz avanturu se urezuju u memoriji naših mališana i stvaraju bazu za godine koje dolaze. Vrijeme prije nego se upišu u školu provedite kvalitetno stvarajući jedinstvena sjećanja.

 

Dijete Vam kreće u školu u septembru?

Još uvijek imate vremena kvalitetno provesti vrijeme sa vašim najmilijim. Donosimo Vam ideje kako da upotpunite Vašu svakodnevnicu i svorite jedinstvene uspomene kroz avanture.

Mame školaraca su čvrste u stavu da se mnogo stvari mijenja jednom kad dijete krene u školu. Osim puno manje zajedničkog vremena i više obaveza, naši mališani u školi postaju ozbiljniji, stiču svoja prva prava prijateljstva i pod velikim su utjecajem učitelja i vršnjaka. Umjesto da gledamo našu djecu kako se sama zabavljaju, možemo biti dio te zabave i dio super iskustava, kvalitetno provedenog vremena i nevjerojatnih uspomena.

  1. Istražite svoj grad

Nije bitno da li živite u manjem ili većem gradu, sigurno smo da odavno niste istraživali svoj grad. Iskoristite sve njegove čari i prošetajte s djetetom po nekim, manje poznatim ulicama i mjestima. Divite se zajedno starim kućama, zgradama, kipovima i spomenicima. Ovo je i odlična prilika da naučite dijete nešto o historiji Vašeg vašeg mjesta.  Proljeće je idealno vrijeme za to.

  1. Otisci dlanova i stopala

Iskoristite ovo prekrasno razdoblje u životu svog djeteta koristeći puno boje i otiscima dlanova i stopala na papir ili karton koji možete sačuvati zauvijek. Zaboravite na nered i uživajte s djetetom u slobodi veličanstvenih i veselih boja.

  1. Posadite nešto

Bez obzira imate li vrt ili ne, iskoristite neku drvenu kutiju i posadite povrće, voće ili začinsko bilje po izboru vašeg djeteta. Dopustite mu da bude uključeno u sadnju od početka do kraja i promatrajte zajedno kako vaš plod ili biljka raste.

  1. Ostanite dugo budni

Vrijeme za spavanje je jako važno, ali nikome neće naštetiti dopustite li djeci da tu i tamo ostanu duže budni s vama. Čak šta više, bit će jako uzbuđeni zbog toga. Iskoristite tu večer i prošetajte vani pod mjesečinom i zvijezdama ako je ugodna večer ili napravite vruću čokoladu i gledajte najdraži crtić prije spavanja.

  1. Posjetite pozorište

Puno je pozorišnih predstava namijenjenih za djecu predškolske dobi, a posjeta pozorištu uvijek je odlična ideja. Uz to, svima će dobro doći predah od zabave s ekrana koja je svugdje oko nas.

  1. Zajednička vožnja vozom ili autobusom

Ukoliko svakodnevno ne morate koistiti javni prijevoz, autobuse ili vozove, oni su super uzbudljivi za izlet s mališanima. Ne morate ići na dugi put, dovoljno je da odete do nekog mjesta u blizini na sladoled ili na dječje igralište, a vrijeme u autobusu ili vozu provedite u igrama pogađanja, gledanju kroz prozor i pričanju zanimljivih priča.

  1. Piknik

Djeca uzrasta prije škole su dovoljno stari kako bi izabrali i čak Vam i pomogli pripremiti hranu za piknik, koji možete imati gdje god želite. Bez obzira radi li se o vašem dvorištu, obližnjem parku ili livadi – iskoristite sunčani dan i uživajte s djetetom na svježem zraku uz dobru hranu, zabavne igre, knjige i puno smijeha.

  1. Posjeta biblioteci

Vjerujemo da ste već do tog uzrasta pročitali dosta knjiga zajedno, ali da li ste posjetili obližnju biblioteku zajedno? Provedite barem jedno poslijepodne čitajući knjige u gradskoj biblioteci. Ne samo da je to odlična priprema za školu zbog svih slova i razvoja govora, već je vrijeme provedeno u biblioteci s vama – kvalitetno vrijeme koje će vaša djeca zauvijek pamtiti.

  1. Elegantni ručak

Nađite slatki restorančić u koji možete povesti svog malog gospodina ili mladu damu. Pustite ih da sami odaberu šta će jesti i tako vježbaju bonton i manire s osobljem restorana. Elegantni ručak s predškolcem? Zašto ne

  1. Napravite knjigu fotografija

Izaberite vaše najdraže zajedničke fotografije koje ste snimili tokom ove godine, uključujući i stvari poput ulaznica za muzej, pozorišta ili voza sa svih vaših avantura i napravite vlastitu knjigu uspomena kojoj se uvijek možete vratiti.

 

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave