Sedam fascinantnih činjenica o bebama rođenim u martu

Kažu da mart krene kao lav a završi kao janje, zbog čega vaša beba rođena u martu može biti mirna mala ovčica ili hrabri lav vodič.

Mart označava kraj zime i početak proljeća, što znači da nam predstoje sunčani dani. Većina martovskih beba su sretne i optimistične, u poređenju s bebama koje su rođene u toku hladnih zimskih dana. Toplo vrijeme marta i proljetno cvijeće obično reflektuje martovske bebe. Smatra ih se sretnim i optimističnim, bez obzira da li će biti Riba ili Ovan.

Sedam interesantnih činjenica o bebama rođenim u martu

Njihov horoskopski znak je Riba ili Ovan

Bez obzira da li je bebin temperament sličan lavu ili janjetu, vaš mališan će biti ili Riba ili Ovan – bar kad je u pitanju njihov horoskopski znak. Bebe koje se rode od 1. do 20. bit će Ribe, znak koji se povezuje sa suosjećanjem i kreativnošću. Bebe koje se rode 21. marta ili poslije bit će Ovnovi, znak za koji se smatra osjećajnim, motiviranim i energičnim znakom.

Imaju dva kamena rođenja

Tradicionalni kamen marta je snježni akvamarin, koji je prema vjerovanjima, uvijek čuvao mornare sigurnim na moru. Ali ako zeleno plavi kamen ne odgovara vašoj martovskoj bebi, postoji i alternativa. Duboko zeleni i crveni hematit. Prema drevnim egipatskim pričama hematit im je davao prednost u borbi s neprijateljima. 

Njihov cvijet je narcis

Evropska istraživanja pokazala su da osobe koje imaju tendenciju da budu veoma pozitivne najčešće se rađaju na proljeće i ljeto. Prema glavnim istraživačima, sezona kada se osoba rodi može utjecati na određene neurotransmitere koji utječu na raspoloženje. Proljeće, naravno, ne počinje prije kraja marta. Isto istraživanje pokazalo je kako su zimske bebe ‘otpornije’ na iritacije za razliku od onih koje su rođene ostatkom godine. 

Beba rođena u martu će vjerovatno raditi u kancelariji

Odgajate li šefovsku bebu? Vjerovatno, prema jednom od istraživanja. Istraživanja koja su objavljena pokazala su da bebe koje se rode u martu ili aprilu najčešće postanu direktori, za razliku od svojih vršnjaka koji su rođeni tokom drugih mjeseci. Ovo najvjerovatnije reflektuje ono što se naziva „efekat relativne dobi“, što opisuje prednost koju starija djeca imaju nad mlađim razrednim prijateljima (djeca rođena na kraju školske godine ili u junu ili julu). 

Vaša beba će se možda izdizati u visine

Ako nije predodređena da se penje poslovnim stepenicama, i dalje bi se mogla penjati u svojoj karijeri – kao pilot! Manja istraživanja pokazala su da su martovske bebe popularne među pilotima.

Bez obzira na bebin talent bit će dio zvijezda

Mart ima veliku zvjezdanu moć – vjerovatno zahvaljujući … kišnom vremenu? Jedno istraživanje pokazalo je da se zvijezde (poznati) rađaju najviše u toku ‘mokrih’ mjeseci (od decembra do marta). Iako teorija možda ne pije vodu većina velikih zvijezda dijele rođendan u martu poput Lady Gage, Justin Biebera, Mariah Carey, Lupite Nyong’o, Jessice Biel, Reese Witherspoon, Shaq i mnogi drugi.

Ukoliko niste, pročitajte i ovaj članak: Skokovi u razvoju djeteta

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave