„Petominutne priče o mudrosti“, dvadesetdeveta knjiga kolekcije je na kioscima

Knjiga Petominutnih priča o mudrosti je dvadeset i deveta knjiga priča iz kolekcije Disneyjevih petominutnih priča. Vjerujemo da će vas ove priče zabaviti ali i podstaknuti da sa djecom razgovarate i učite ih vještinama koje će im pomoći da se vješto i mudro snalaze u životu.

U prvoj priči koja nosi naziv Snaga i um, Mowgli će pokazati svojim prijateljima Baloou i Bagheeri da može da se sam snađe, koristeći vještine koje su ga njih dvojca naučili. Miki Maus i njegovi prijatelji naći će se u jednoj staroj poučnoj priči koja nosi naziv Mala crvena koka. Naučit će da je važno pomagati drugima, a ostat će i bez hrskavog, svježeg i toplog hljeba. Ariela, mala sirena i njege sestre naći će se usred pustolovine. Morska struja će biti jaka i odvest će ih u dio okeana iz koga će ih vratiti njihova snalažljivost i hrabrost. Mišić Timotej, zvijezda cirkuske tačke zajedno sa slonićem Dumbom, predstavit će se u najboljem svjetlu, jer na predstavu dolaze Timotejevi roditelji. Iako im je stalo da tačku perfektno urade, shvatit će da roditelji žele samo da vide svog sretnog sina koji radi posao koji voli. Zlatokosa sada živi u dvorcu i pred njom je novi izazov. Ona želi da pomogne svojim roditeljima u vođenju kraljevstva, ali ne zna kako. Uz umjetnost i svoje talente pokazat će kako je ona zaista jedna posebna princeza!

Svakog četvrtka na kioscima vas čeka nova knjiga. Dostupno je latinično i ćirilično izdanje kolekcije. Brojeve koje ne uspijete kupiti na kioscima, možete poručiti na www.tropik.ba.

Uživajte u čitanju, razgovorima sa djecom i stvarajte uspomene za cijeli život!

Pravila nagradne igre:

  1. Zapratiti stranicu Roditelj na facebooku
  2. Označiti jednu prijateljicu u komentaru na facebooku
  3. Podijeliti post javno na facebooku.

Sretno!

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave