„Petominutne priče o lijepom ponašanju“, dvadesetčetvrta knjiga kolekcije je na kioscima

Lijepo ponašanje uči se od najranijeg uzrasta. Iako znamo da su roditelji najveći uzor djeci dok uče kako da se lijepo ponašaju u određenim situacijama, literatura, također, može biti zanimljiv povod da se o ovoj temi priča i da se nađu dobri primjeri kroz priče i likove koji su djeci interesantni i prepoznatljivi.

U novoj knjizi Petominutne priče o lijepom ponašanju stiže nam pet predivnih priča. U prvoj priči Winnie Pooh i njegovi drugari pronaći će tek izleglo pače koje je izgubilo mamu. Iako će se sprijateljiti sa novim drugarom, ponuditi mu smještaj, društvo i zabavu, na kraju će mu pomoći i da se vrati svojoj porodici. U priči, Kupka za Lucifera, Pepeljuga će pored svojih nepristojnih sestara i maćehe morati da se postara i za mačka koji će, također, pokušati da joj zada brige. U ovoj priči bit će prilike da se prođu još neke zanimljive teme iz domena bontona. Miki Maus i njegovi prijatelji spremaju se za izlet. Koliko su prijatelji zaista spremni da dijele i šta će im takav način ponašanja donijeti otkrit će nam treća priča iz ove knjige. Mačak Figaro iz priče o Pinokiju će se stjecajem okolnosti naći na ulici daleko od svog toplog doma. Do kraja priče Pinokio, ali i sam Figaro naučit će važnu lekciju. U posljednjoj priči lane Bambi sa svojim drugarima kreće u proljetnu pustolovinu po šumi. Korak po korak drugari će shvatiti da su se izgubili ne sluteći da jedna brižna mama sve vrijeme motri na njih. Na kraju će se sve sretno završiti.

Svakog četvrtka na kioscima vas čeka nova knjiga. Dostupno je latinično i ćirilično izdanje kolekcije. Brojeve koje ne uspijete kupiti na kioscima, možete poručiti na www.tropik.ba.

Uživajte u čitanju, razgovorima sa djecom i stvarajte uspomene za cijeli život!

Pravila nagradne igre

Zapratiti stranicu Roditelj na facebooku

Označiti jednu prijateljicu u komentaru na facebooku

Podijeliti post javno na facebooku.

Nagradna igra traje do 28.07.2021.

Sretno.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave