„Petominutne poučne priče“, devetnaesta knjiga kolekcije je na kioscima

Nova knjiga u ediciji Petominutnih priča donosi čak pet važnih pouka koje prenose Winnie Pooh i njegovi prijatelji. Na kraju svake priče sačekat će vas jedna lako pamtljiva rečenica koja sadrži glavnu pouku priče.

Ove lijepe i poučne priče mogu biti dobar povod za razgovor sa djecom, jer sadrže teme koje su aktuelne u svakom domu sa djecom predškolskog uzrasta. Pomoću njih ćemo, na lak i zabavan način, djeci prenijeti važne pouke, riješiti dileme i nedoumice. U priči “Dome slatki dome”, Kenga će pokazati Ruu da je lijepo biti kod kuće, kao i zabavljati se sa prijateljima u njihovim domovima. U priči “Baš mi je žao”, djeca će shvatiti važnost pokazivanja emocija i značenja izraza “Žao mi je”. “Pokušaj opet” je važna priča o pokušajima koji vode do rezultata i znanja. Winnie Pooh pokušava da piše. Pored njega su prijatelji, koji će mu u tome i pomoći, ali najvažnije od svega je što Pooh i dalje pokušava. “Oprosti i zaboravi” je priča koja opisuje događaj između Zekohopa i Tigra, u kojem se zbog Tigrove nesmotrene šale Zekohop naljutio. Na kraju priče shvatili smo da će pravi prijatelj uvijek zaboraviti i oprostiti.

Svakog četvrtka na kioscima vas čeka nova knjiga. Dostupno je latinično i ćirilično izdanje kolekcije. Brojeve koje ne uspijete kupiti na kioscima, možete poručiti na www.tropik.ba.

Uživajte u čitanju, razgovorima sa djecom i stvarajte uspomene za cijeli život!

PRAVILA NAGRADNE IGRE

Zaprati stranice Roditelj na facebooku

Označiti jednu prijateljicu u komentaru na facebooku

Podijeliti post javno.

Sretnu dobitnicu izvlačimo 23.06.2021.

Sretno !

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave