Nova Egmontova kolekcija!

Iz izdavačke kuće Egmont stigla je nova kolekcija National Geographic Zašto?

Četvrta knjiga nosi naziv Zašto ne poznajemo sav životinjski svijet?

Kolekcija Zašto? uveliko je osvojila mlade čitaoce i njihove roditelje. Nastavljamo sa postavljanjem pitanja i davanjem odgovora na neka od najnevjerovatnijih pitanja.

U četvrtoj knjizi bavili smo se zanimljivostima i činjenicama u vezi sa životinjama i njihovim sličnostima i razlikama u odnosu na ljude. Tako ćemo odgovoriti na pitanja zašto životinje ne moraju da peru zube? Zašto slijepi miševi ne padnu kada vise naglavačke? Zašto nemam dobar njuh kao pas tragač? Zašto ne mogu da imam koalu za ljubimca? Zašto planinske koze ne padnu? Zašto se ribe ne utope kada zaspu?

Vjerujemo da smo ovim pitanjima zagolicali vašu radoznalost i da ćete sa uživanjem čitati i saznavati odgovore na mnoga pitanja. Kao i da će vas ova knjiga, ali i edicija uopće podstaći da tragate za odgovorima na pitanja u vezi sa našim tijelom i svijetom koji nas okružuje.

Ne postoje glupa pitanja! Ona mogu da budu neobična, smiješna, pomalo čudna, ali sva zaslužuju odgovor.

Kolekcija knjiga je namijenjena je prvenstveno djeci školskog uzrasta, ali smo sigurni da će se i mlađi radoznalci dobro zabaviti.. Zanimljiva pitanja i još zanimljiviji odgovori potaći će djecu na razmišljanje i traženje odgovora, ali će sigurno zainteresovati i mnoge roditelje. Otkrijte zajedno mnoštvo zanimljivih tema.

ČETVRTA KNJIGA JE U PRODAJI OD 30. MARTA PO CIJENI OD 7,90KM.

Svakog petka izlazi nova knjiga. Potražite je na kioscima i na mjestima na kojima se prodaje štampa. Ukoliko neku od knjiga propustite potražite je na sajtu www.tropik.ba

PRAVILA DARIVANJA:

  • Follow stranicu Roditelj na Facebook-u
  • Like objavu na Facebook-u
  • Share objavu na Facebook-u
  • Označi prijateljicu u komentaru

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave