Nova Egmontova kolekcija!

Iz izdavačke kuće Egmont stigla je nova kolekcija National Geographic Zašto?

Peta knjiga nosi naziv Zašto je Zemlja tako posebna?

Peta knjiga iz kolekcije Zašto? skreće našu pažnju i bavi se pitanjima naše planete. Saznat ćemo ko je bio Nikola Kopernik i koji je njegov značaj.

U petoj knjizi bavili smo se zanimljivostima i činjenicama u vezi sa planetom Zemljom. Čekaju vas odgovori na pitanja kao što su kojom brzinom se Zemlja okreće? Zašto su ljeti dani duži, a zimi kraći? Zašto ne mogu da prokopam put do druge strane Zemlje? Zašto cvijeće lijepo miriše? Zašto ne mogu da pijem morsku vodu? Zašto je Veliki kanjon tako velik? Kako nastaje fatamorgana?

Vjerujemo da smo ovim pitanjima zagolicali vašu radoznalost i da ćete sa uživanjem čitati i saznavati odgovore na mnoga pitanja. Kao i da će vas ova knjiga, ali i edicija uopće potaći da tragate za odgovorima na pitanja u vezi sa svijetom koji nas okružuje.

Ne postoje glupa pitanja! Ona mogu da budu neobična, smiješna, pomalo čudna, ali sva zaslužuju odgovor.

Kolekcija knjiga je namijenjena je prvenstveno djeci školskog uzrasta, ali smo sigurni da će se i mlađi radoznalci dobro zabaviti. Zanimljiva pitanja i još zanimljiviji odgovori potaći će djecu na razmišljanje i traženje odgovora, ali će sigurno zainteresovati i mnoge roditelje. Otkrijte zajedno mnoštvo zanimljivih tema.

PETA KNJIGA JE U PRODAJI OD 6. APRILA PO CIJENI OD 7,90KM.

Svakog četvrtka izlazi nova knjiga. Potražite je na kioscima i na mjestima na kojima se prodaje štampa. Ukoliko neku od knjiga propustite potražite je na www.tropik.ba.

PRAVILA DARIVANJA:

  • Follow stranicu Roditelj na Facebook-u
  • Like objavu na Facebook-u
  • Share objavu na Facebook-u
  • Označi prijateljicu u komentaru

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave