Naše putovanje počinje -besplatna konferencija za trudnice održana u Banja Luci

U srijedu u Sali Hotela Bosna u Banja Luci održano je još jedno druženje trudnica. Organizator edukativne konferencije za trudnice je kompanija Sfera d.o.o Mostar. Domaćin konferencije bila je Zdravstvena ustanova Libra S iz Banja Luke i dr. Ives Šindrak, specijalista ginekologije i akušerstva.

Trudnice, sudionice konferencije, imale su prilike da slušaju kvalitetna predavanja stručnjaka. Konferenciju je otvorila dr. Ives Šindrak s predavanjem: „Sve što ste htjeli da znate o trudnoći a niste znali ili smjeli da pitate“.

Dr. Ives Šindrak, specijalista ginekologije i akušerstva
Dr. Ives Šindrak, specijalista ginekologije i akušerstva

Dr. Marina Zubić, specijalizantica pedijatrije održala je predavanje o temi „Dojenje“.

Dr. Marina Zubić, specijalizantica pedijatrije

Dijana Sejdinović, genetičarka i medicinska direktorica za Bio Save BiH održala je predavanje na temu: “Matične ćelije – korak ka bezbrižnijem djetinjstvu”.

Dijana Sejdinović, genetičarka i medicinska direktorica za Bio Save BiH

mr.ph. Emina Alibegović Fatkić trudnice je upoznala o temi: „Anemija i mučnine u trudnoći“.

mr.ph. Emina Alibegović Fatkić

Edukacija je završena predavanje Sande Bilić, patronažne sestre koje je trudnicama govorila o pripremanju doma  za dolazak bebe, kao i o tome šta je potrebno da sadrži torba za odlazak u porodilište. Tema njenog predavanje bila je  „Šta pripremiti za dolazak bebe”.

Sanda Bilić, patronažna sestra

Sponzori i partneri osigurali su poklone za sve učesnica. Kompanija Aksa je osigurala za sve trudnice poklone, a one najsretnije nagrađene su poklonima: Dianatal, Bio Save, Isolina, Leveri, Amicus pharma, Dermedic, Elan.stil života.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave