Najljepši događaj za trudnice ovaj mjesec održan u Banja Luci

Portal i časopis Roditelj ovaj mjesec organizovali su besplatnu konferenciju za trudnice u Banja Luci. Konferencija je održana u Kristalnoj dvorani hotela Bosna. Partner u organizaciji događaja bila je ZU Libra S iz Banja Luke i dr. Ives Šindrak, specijalista ginekologije i akušerstva. Edukacija za trudnice je od izuzetne važnosti jer pruža informacije o tome kako se pravilno brinuti za sebe i svoje dijete tokom trudnoće.

Kroz edukaciju trudnice su mogle čuti važne informacije o pripremi za porod, o pohrani i važnosti matičnih ćelija, dojenju, njezi dječjeg nosića, važnosti njege kože kako tokom trudnoće tako i nakon proda.

dr. Ives Šindrak, specijalista ginekologije i akušerstva

Konferenciju je otvorila dr. Ives Šindrak sa predavanje „Trudnoća u 21. vijeku”.

Dijana Sejdinović, genetičarka i medicinska direktorica Bio Save BIH

U nastavku edukacije, trudnice su imale priliku čuti predavanje Dijane Sejdinović, genetičarke i medicinske direktorice kompanije Bio Save BiH koja je trudnicama govorila o važnosti pohranjivanja matičnih ćelija kao i njihovoj upotrebi u liječenju.

Dr. Marina Zubić, specijalizantica pedijatrije

Dr. Marina Zubić, specijalizantica pedijatrije naglasila je važnost dojenja i kontakta majke i bebe u prvom satu nakon poroda, pružajući dragocjene smjernice za zdrav početak života novorođenčeta.

Dr. Gordane Vuković, specijalista pedijatrije

Dalje su trudnice imale priliku da slušaju predavanje dr. Gordane Vuković, specijaliste pedijatrije koja je govorila na temu: “Pravilna njega nosa u novorođenčeta”. Dr. Vuković posebno je govorili o važnosti nesmetanog disanja kod novorođenčeta i male djece.

Magistra farmacije Bernardina Jukić

Učesnice konferencije imale su priliku da čuju predavanje magistra farmacije Bernardina Jukić, koja je podijelila informacije o proizvodima MAM, pružajući trudnicama uvid u najnovije dostignuće na polju proizvoda namijenjenih novorođenčadi.

Ovu izuzetno kvalitetnu i korisnu konferenciju zatvorila je Naida Kovačević, predstavnica kompanije Pharma Maac koje je predstavila važnost njege kože tokom trudnoće, pružajući praktične savjete trudnicama o očuvanju zdravlja kože u ovom posebnom razdoblju.

Sfera d.o.o. Mostar i portal Roditelj izražavaju zadovoljstvo što su organizatori ovako značajnog događaja, te najavljuju buduće inicijative usmjerene na podršku roditeljstvu i zdravlju porodice.

Hvala sponzorima i partnerima događaja na podršci u organizaciji događaja.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave