Nagradno darivanje – „Petominutne priče o osjećajima“, dvadesetosma knjiga kolekcije je na kioscima

Znamo koliko je u djetinjstvu važno naučiti da prepoznajemo i prihvatamo svoja i tuđa osjećanja. Važno je da ih shvatimo i na pravi način izrazimo. Za početak važno je imenovati osjećaje od najranijeg uzrasta i kako dijete raste taj rječnik će se bogatiti kao i njihove vještine da emocije prepoznaju i adekvatno izraze. Najbolje se uči kroz igru i čitanje pa tako i naša sljedeća knjiga može biti inspiracija i polazište kako bi se djeca upoznala i razmislila o osjećanjima kroz koja prolaze junaci.

U prvoj priči koja nosi naziv Stidljivi ježić djeca će se družiti sa zekom Lupkom i njegovim sestricama. Oni će pokušati da uključe u igru ježića koji je stidljiv i nepovjerljiv. Sigurni smo da je ova situacija jedna od čestih koja se djeci događa u svakodnevnom životu pa će im biti lakše da je razumiju i shvate kako da postupaju kada se budu našli u sličnoj situaciji. Miki Maus i njegovi prijatelji pripremaju takmičenje talenata. Koliko je teško pripremiti tačku, vježbati i kada ne ide baš najbolje, koliko je važna podrška drugara i šta je na kraju dana najvažnije su teme koje će se nametnuti kroz drugu priču. Zaboravna ribica Dori će nas još jednom podsjetiti koliko je važno prijateljstvo, podrška i zagrljaj u priči Kome treba zagrljaj? U četvrtoj priči, koja nosi naziv Sreća je zdrava, robot Baymax, koji je programiran da brine o zdravlju djece, spoznaje koliko je sreća važna za zdravlje. Princeza Pepeljuga je poželjela da iznenadi svoje prijatelje i goste započinjući novu proljetnu tradiciju. O čemu se radi saznat ćete u petoj priči ove zanimljive knjige.

Svakog četvrtka na kioscima vas čeka nova knjiga. Dostupno je latinično i ćirilično izdanje kolekcije. Brojeve koje ne uspijete kupiti na kioscima, možete poručiti na www.tropik.ba.

Uživajte u čitanju, razgovorima sa djecom i stvarajte uspomene za cijeli život!

Pravila nagradne igre:

Zapratiti stranicu Roditelj na facebooku

Označiti jednu prijateljicu u komentaru na facebooku

Podijeliti post javno na facebooku.

Sretno.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave