IVF centar ”Balić”: Lideri u primjeni novih tehnologija u liječenju neplodnosti

IVF centar „Balić“ lideri u primjeni novih tehnologija u liječenju neplodnosti nadzoru visokorizičnih trudnoća i minimalno invazivnih ginekoloških operacija

IVF centar „Balić“ je lider u oblasti medicinski potpomognute oplodnje u BiH, u kojem je začeto više stotina beba koji se skoro svakodnevno uvećava. Ekspertni tim pod vodstvom prof.dr. Devlete Balić, subspecijaliste humane reprodukcije i prof.dr. Adema Balića, subspecijaliste fetalne medicine i obstetricije počeo je sa radom davne 1996. godine sa žaljom da savremene principe dijagnostike i liječenja neplodnosti učini dostupnim i našim pacijentima.

Ekspertni tim se vremenom proširivao te je danas sačinjen od vrsnih ginekologa, embriologa i medicinskih sestara sa višegodišnjim iskustvom. Uspjehe prije svega dugujemo  našim pacijentima koji su prepoznali naš rad i poklonili nam povjerenje  dajući nam šansu da pokažemo svoje znanje i vještine.

Definitivno smo lideri u primjeni novih tehnologija u liječenju neplodnosti, nadzoru visokorizičnih trudnoća i minimalno invazivnih ginekoloških operacija. Uveli smo fetalni ultrazvučni skrining sa 4d ultrazvukom i prenatalne testove  u ranom otkrivanju genetskih sindroma. Prvi smo počeli sa mikroinjekcijom, zamrzavanjem embrija, singl-embriotransferom i kultivacijom do blastociste. U liječenju neplodnosti prvi smo počeli sa operativnim minimalno invazivnim procedurama kao što su histeroskopija, transvaginalna hidrolaparoskopija i laparoskopija.

IVF centar „Balić“ je verificiran od strane Federalnog ministarstva zdravstva za postupke vantjelesne oplodnje što znači da će parovi koji budu liječeni kod nas to moći ostvariti na teret kantonalnog fonda zdravstvenog osiguranja. 

Misija nam je pomoći svakom paru da ostvari svoju želju za potomstvom. Pridružite nam se na našem zajedničkom putu od dijagnoze do bebe, jer ŽIVOT POČINJE OVDJE.

Ukoliko ste propustili, pročitajte i ovaj članak: Prof. dr. Adem Balić i prof. dr. Devleta Balić: Vantjelesna oplodnja

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave