Prof. dr. Adem Balić i prof. dr. Devleta Balić: Vantjelesna oplodnja

Tekst o vantjelesnoj oplodnji za svakoga

 

Priručnik o savremenim mogućnostima liječenja neplodnosti, autora prof. dr. Adema i prof. dr. Devlete Balić, pravo je osvježenje kada je pitanju literatura vezana za ovu oblast. Naime, autori su na 55 strana bogato ilustriranog teksta sa velikim brojem posebno odabranih i kvalitetnih slika opisali sve metode potpomognute oplodnje koje se u narodu jednim imenom nazivaju: Vantjelesna oplodnja.

 

Lekturu potpisuje prof. Meliha Terzić, koja je uspjela tekst učiniti razumljivim svakome. Priručnik je namijenjen ne samo onima koji imaju problema sa začećem, nego i njihovim roditeljima, rodbini, prijateljima, radnim kolegama koji svojim razumijevanjem, podrškom i afirmativnim stavom također mogu pomoći.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Postupak vantjelesne oplodnje je opisan jasno, koncizno i razumljivo. Sadrži korisne upute za pacijentice. U dijelu „Novosti u liječenju neplodnosti“ opisani su i postupci zamrzavanja i odmrzavanja embriona, te jajnih ćelija i spermija. Također, engl. „social freezing“ je metoda dobijanja i čuvanja jajnih ćelija i spermija kod osoba sa malignim oboljenjima ili kod osoba koje trenutno nisu u prilici zasnovati porodicu i imati potomstvo, ali to planiraju i žele odgoditi.

U priručniku možete pronaći i savjete o odabiru centra za liječenje neplodnosti, na šta je bitno obratiti pažnju i zašto je to važno za uspjeh cijelog postupka.

Grafičko oblikovanje, prijelom i likovno rješenje korice je uradio akademski slikar Nedim Suljević.

Priručnik je besplatan i dostupan svima koji ga žele: slanjem poruke na Fb/Ig stranici IVF IVF Centar “Balić” možete dobiti PDF verziju ili lično u našem Centru možete preuzeti svoj originalni primjerak.

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave