Gravidon A za jači imunitet mame i bebe

Obezbijedite svom tijelu sve što je potrebno za dobro zdravlje

Da li ste znali da ste tokom trudnoće i dojenja, posebno ukoliko beba samo doji, vi izvor svih hranljivih materija neophodnih za normalan, zdrav rast i razvoj vaše bebe uključujući i njen imunitet? Zbog toga je važno da svom tijelu obezbijedite sve što je potrebno za dobro zdravlje, kako bi se prilagodili promjenama koje se javljaju tokom trudnoće i osigurali temelj za zdravu trudnoću.

Tokom trudnoće i dojenja  uobičajena ishrana majke, koliko god uravnotežena, često ne sadrži potrebnu količinu važnih hranljivih materija. Zbog toga je dodatni unos vitamina i minerala podjednako važan kako za majku tako i za razvoj zdrave bebe.

Gravidon A za zdrav rast i razvoj ploda

Gravidon A je  najkompletniji dodatak ishrani tokom trudnoće.  Sadrži pažljivo odabrane vitamine i minerale, uključujući i najnoviju generaciju folne kiseline –Quatrefolic,  koji doprinose zdravlju majke i pravilnom rastu i razvoju bebe. Jedini  je suplement za trudnice koji u svom sastavu ima probiotik i đumbir.

Gravidon A za jači imunitet mame i bebe

Poznato je da je dobro balansirana mikroflora u crijevima ključ zdravlja i da doprinosi jačanju imuniteta. Također je ustanovljeno da se crijevna flora značajno mijenja tokom trudnoće. Crijevni mikrobiom žene koja se nalazi u trećem trimestru trudnoće ima sličnu aktivnost kao mikrobiom osobe sa prekomjernom tjelesnom težinom.

Treba znati i to da majka ima glavnu ulogu u razvoju zdrave crijevne flore bebe, a time i njenog imuniteta. Zato je redovna suplementacija probioticima tokom trudnoće dobar način da se stvore optimalni uslovi za razvoj zdravog bebinog crijevnog trakta i pripremu imuniteta.

Gravidon A sadrži probiotik – Lactobacillus Rhamnosus HN001, koji ima višestruko korisno dejstvo na zdravlje mame i bebe.

Ispitivanja su pokazala da primjena ovog probiotika reguliše crijevnu resorpciju i smanjuje mogućnost gojaznosti tokom i nakon trudnoće. Povoljno utiče na metabolizam glukoze, smanjuje upale u crijevima, te na taj način redukuje sklonost ka razvoju gestacionog dijabetesa.

Postoje brojni dokazi i studije da je poremećaj mikrobioma crijeva povezan sa psihološkim problemima, kao što su depresija i uznemirenost,  i da poboljšanje mikrobioma crijeva dovodi do poboljšanja raspoloženja. Pokazano je da su žene koje su uzimale Lactobacillus rhamnosus HN001 bile značajno manje depresivne i nervozne u periodu poslije porođaja.

Također je pokazano da primjena navedenog probiotika smanjuje rizik od pojave atopijskog dermatitisa kod novorođene djece čak za 50%, što je od izuzetnog značaja s obzirom na činjenicu da su alergije u porastu posljednjih decenija. Ukoliko Vi ili Vaš suprug imate alergiju (dermatitis, alergijski rinitis, astmu) vaše dijete će imati veću sklonost ka razvoju alergijskih promjena.

Gravidon A za trudnoću bez mučnine

Gravidon A sadrži i đumbir koji u kombinaciji sa vitaminom B6 može da ublaži i eliminiše mučninu u trudnoći i dovede do olakšanja, što je posebno korisno u prvom trimestru kada su ovi problemi izraženiji.

Njegujte svoje zdravlje, uživajte u trudnoći  i radite stvari koje volite. Kada je Vama dobro i Vašoj bebi je dobro. Zdrava mama, zdrava beba!

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave