Besplatne edukacije za trudnice oduševile Zeničanke

Zenica je sinoć bila domaćin projekta ”Naše putovanje počinje”, besplatnog druženja i edukacija za trudnice.  U hotelu Dubrovnik odžano je dvosatno druženje ispunjeno zanimljivim predavanjima, interakcijom, vrijednim poklonima, ali i brojnim savjetima i preporukama. Više od stotinu trudnica prisustvovalo je i aktivno učestvovalo u edukaciji, što je pokazatelj kako je ova tema još uvijek neiscrpna, te koliko su trudnicama potrebne detaljnije i opširnije informacije o periodu u kojem se trenutno nalaze, ali i o periodu koji ih čeka nakon rođenja djeteta.

Domaćin projekta bila je Poliklinka Sunce sa dnevnom bolnicom.  Predavač  ispred poliklinike bila je doc. dr. med. sci. Emina Ejubović, koja je govorila o temi ”Porod”, te prenijela svoja znanja, iskustva i savjete. Sponzori i partneri projekta za trudnice su obezbjedili vrijedne poklone i nagrade, a kompanija Sfera d.o.o. Mostar, koja je organizator događaja, svaku je trudnicu darovala sa specijaliziranim časopisom za uspješan odgoj djece “Roditelj”.

Na kraju druženja upriličena je glavna nagradna igra, a jedna trudnica dobila je majicu Colorscape art od poznate bosansko-hercegovačke slikarice Alise Teletović.Također, dvije trudnice dobile su i dva poklon paketa za svoje mališane od kompanije Babyland iz Zenice.

Domaćin projekta Poliklinika Sunce sa dnevnom bolnicom obradovala je dvije sretne trudnice sa besplatnim ginekološkim pregledom poslije poroda, te je  također svakoj prisutnoj trudnici poklonila kupone sa 20% na prvi ginekološki pregled poslije trudnoće.

Partneri i sponzori projekta su:
Sponzori druženja su: Pampers, Nifty test, Biassco sa proizvodom Curaprox, Euromand sa proizvodom Aptamil, A-Twin sa proizvodom Child Life, Ewopharma sa proizvodom Biogaia, Berlin-Chemie sa proizvodom Anaftin Baby i Espuminsan L, Tosama sa proizvodima To.To., Sebamed baby, Farmaduks sa proizvodom MAM, Bayer sa proizvodom Bepanthen, Salvus sa proizvodima Salvit i Solgar, La Roche-Posay.

Partneri druženja su: Medimpex sa proizvodima Mollers, Sarajevski kiseljak sa proizvodom Mg Mivela, Džajić commerce sa proizvodima Hamanek, Nectar sa proizvodima Frutek, Nobel, Johnson’s.

Projekat se održava svaki mjesec, kvartalno po gradovima BiH.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave