Zvjezdana Stojaković: Mama mora da bude sretna, jer najbolja mama je sretna mama

 Biti roditelj je najteži posao, ali i najbolje plaćen, jer je plata čista ljubav.

Intervju: Zvjezdana Stojaković

Majka dva dječaka igra ključnu ulogu u oblikovanju njihovih karaktera. Kroz podršku, ljubav i vodstvo, ona pomaže u izgradnji njihovog samopouzdanja, empatije i odgovornosti. Biti majka dva dječaka donosi sa sobom nevjerovatnu dinamiku, puno smijeha i bezbroj avantura. U nastavku je intervju sa Zvjezdanom Stojaković.

Recite nam nešto o sebi.

Ukratko o sebi: Majka, supruga, voditeljica, novinarka, urednica, blogerica, PR menadžerica, magistrica kriminalistike.

Mama ste i radite na televiziji, a i influenser ste, kako sve stižete i kako balansirate između majčinstva i karijere?

Ja sam prije svega majka, pa onda poslovna žena i influenserica. Sretna sam sto mi do sada ide od ruke da Žongliram životnim lopticama i da u svemu ispunim svoja očekivanja i zadate ciljeve.

Imate dva dječaka različitog uzrasta, koliko su povezani i kako je biti njihova mama?

Toliko sam sretna što su Petar i Alek odabrali mene da budem njihova mama. Dva toliko fizički ista dječaka, a karakterom kao nebo i zemlja. Razlika izmedju njih je 4 godine i 10 mjeseci. Petar je pravi stariji brat, još od rodjenja brata je ozbiljno shvatio svoju ulogu i odgovorno se ponaša kao brat. Alek pravi mladji brat kojem se uvijek popušta i nekada mi bude žao što je Petar toliko dobar. Jako smo svi povezani, spavamo svi zajedno, nikada ne jedemo odvojeno. Mnogi komentarišu da smo previše zajedno.

Roditeljstvo je izazovno, koje su faze do sad bile izazovne za Vas? 

Biti roditelj je najteži posao ali i najbolje plaćen jer je Plata čista ljubav. Svaki dan je neki novi izazov, kako rastu tako je svakim danom sve više obaveza i izazova. Ja se generalno ne znam ponašati kada su prehladjeni. Najveći izazov je kako “prebolovati” sve školske viruse. Petar izgleda ulazi u pubertet neki rani, a Alek treba za godinu u školu mislim da će to biti izazov za sve nas.

Koje vrijednosti želite prenijeti na svoju djecu?

Prije svega skromnost, o tome pričamo svaki dan. Stalno ponavljam da nije sramota kada se nema najbolji telefon, najmodernije tene, kada se ne ljetuje u dalekim destinacijama Itd. Učim ih da budu dobri ljudi, emotivni, empatični. Jako mi je stalo da imaju radne navike, da znaju za red i disciplinu. Sigurno sam da će tako i biti jer djeca su ogledalo roditelja.

Imate li neke rutine bez kojih ne možete i da li Vam je organizacija važna?

Organizacija je ključ uspjeha, to je u svemu tako od toga kako ćete složiti frižider, kako kupovati u trgovini do odlaska na posao i ljetovanje.
Neke svoje rutine koje imam su one vezane za njegu kože i kose. Zajedničke rutine su da uvijek prije spavanja pričamo bajke, ja obično izmišljam ako ne čitam i to se mora ma koliko bila umorna.

Da li imate plan za dalje razvijanje profila u smislu influensinga?

Uh, ja sam sa influensingom krenula spontano, nije strano da jako volim da se fotkam ali i druge da fotkam i snimam. Nisam razmišljala šta i kako dalje, to ide kako ide. Moj profil je jedan pravi “bosanski lonac” 😂 ima svega, kada kažem svega mislim na život jer život je sve, djeca, hrana, putovanja, posao, zdravlje baš život. Prije sam gledala da to bude “instagramično” danas da bude iskreno, možda je i do godina.

Šta biste poručili majkama. 

Majka mora da bude sretna, jer najbolja majka je sretna majka. Učite djecu šta je ljubav, podrška, nježnost. Svaka majka je najbolja majka. Ne dozvolite da vam neko kaže da niste dobra majka. Ako ste se tek ostvarile kao majke dojite, dojite i uživajte. Nosite bebe i uživajte jer djeca brzo rastu i neće dugo moći biti na grudima.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave