Značaj dojenja i Humana čaj za dojilje

Dojenje je od neprocijenjivog značaja za fizičko i psihičko zdravlje majke i djeteta i po preporuci SZO predstavlja najbolji način ishrane dojenčeta.

Da bi dojenje bilo uspješno potrebno je pokrenuti proces laktacije na pravi način a to najlakše možete postići ukoliko se pridržavate sljedećih savjeta:

  • Budite opušteni kako biste uspostavili nježan kontakt sa svojom bebom
  • Obezbijedite sebi dovoljno vremena za odmor, kao i podršku okoline
  • Hranite se redovno i raznovrsno
  • Uzimajte dovoljne količine tečnosti u toku dana (poželjno 2-2,5 l/dan)

Humana, potpuno u skladu sa preporukom SZO, svojim proizvodom Humana čaj za dojilje pruža podršku svim budućim majkama i porodiljama koje žele da doje svoju djecu.

Humana čaj za dojilje je prevashodno namenjen majkama koje doje, ali takođe i trudnicama u posljednjem trimestru trudnoće.  

Humana čaj za dojilje  je aromatični čaj sačinjen od pažljivo odabrane mješavine najkvalitetnijeg ljekovitog bilja i voća.  Dobro izbalansirana mješavina probranih sastojaka ima dokazani efekat na produkciju mlijeka* i pomaže da se zadovolje povećane potrebe za unosom tečnosti tokom perioda dojenja.

Humana čaj za dojilje je obogaćen vitaminom C. Ne sadrži konzervanse niti vještačke arome i boje. Jednostavno se priprema rastvaranjem 9g (2 pune kafene kašičice) granulata u 200ml vode. Za adekvatnu stimulaciju lučenja mlijeka preporučuje se uzimanje 3 puta dnevno po 200ml svježe pripremljenog Humana čaja za dojilje.

*THE EFFECTS OF GALACTOGOGUAL HERBAL TEA (STILL-TEE, HUMANA) ON THE QUANTITY OF MATERIAL MILK PRODUCTION AFTER THE FIRST WEEK OF BIRTH AND INFANT WEIGHT LOSS, Ankara, 2008

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave