Zdravstvena ustanova Zeni-lijek jedan od vodećih apotekarskih lanaca prepoznatljiv po stručnosti i uslužnosti kadra te vođen po najvišim standardima farmaceutske struke.

Zdravstvena ustanova Zeni-lijek  utemeljena je 2000. godine kao dio vlastite distributivne mreže Grupacije Zefarm. S godinama smo stasali u prepoznatljiv lanac apoteka koji broji 21 apotekarsku jedinicu u Zeničko-dobojskom i Sarajevskom kantonu. Kontinuiranim rastom i razvojem postali smo jedan od vodećih apotekarskih lanaca prepoznatljiv po stručnosti i uslužnosti kadra te vođen po najvišim standardima farmaceutske struke. U 21. godini postojanja naš se uspjeh temelji na prepoznavanju potreba tržišta i pružanju zdravstvenih usluga kroz individualan pristup pacijentu temeljen na pažnji i razumijevanju. Osnovni zadatak Ustanove je opskrba građana lijekovima na recept, OTC preparatima, medicinskim proizvodima, homeopatskim, dijetetskim i kozmetičkim preparatima te magistralnim i galenskim pripravcima našeg Galenskog labaratorija.

Društvena odgovornost

Kontinuirana edukacija farmaceuta dio je naše poslovne politike. Svojim zaposlenicima pružamo mogućnost poslovnog razvitka, napredovanja i razvoja kompetencija. Želja za zapošljavanjem mladog, sposobnog i stručnog kadra razlog su ulaganja u studente farmacije, tako da smo ponosni na činjenicu da je veliki broj farmaceuta upravo korisnik naših stipendija.  Pored ulaganja u branšu kojom se bavimo niz naših akcija usmjereno je i na humanitaran rad, gdje smo u proteklim godinama učestvovali u pomaganju raznih udruženja i pojedinaca kojima je pomoć bila potrebna.

Programi i poslovna politika

Dugogodišnje povjerenje naših zadovoljnih pacijenata u srcu je onoga što radimo, zbog toga smo osmislili bogat program nagrađivanja za naše stalne pacijente. Kupovinom u Zeni-lijekovim Apotekama naši članovi sakupljaju bodove na svojoj članskoj kartici i time ostvaruju novčani iznos koji mogu iskoristiti pri kupovini u našim apotekarskim jednicima. Za naše redovne korisnike usluga svakog dana u određenoj poslovnici na kompletan OTC program dajemo direktni popust u iznosu od 10%. Također, u sklopu sezonskih oboljenja kontinuirano izdvajamo proizvode uz savjet farmaceuta na koje naši pacijenti i korisnici usluga mogu ostvariti dodatan popust.

AKAZ certifikacija

ZU Apoteka „Zeni-lijek“ Zenica je prva akreditovana od strane AKAZ-a (Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u Federaciji BiH)  kao najveći lanac apoteka na području Zeničko-dobojskog kantona sa najvišom ocjenom.  Nakon provedene vanjske ocjene i verifikacije izvještaja vanjskih ocjenjivača AKAZ-a, Komisija za certifikaciju apoteka odobrila je certifikate s obzirom na to da su Zeni-lijek apoteke u potpunosti ispunile zahtjeve i kriterije standarda sigurnosti za apoteke. Sve Zeni-lijek apoteke imaju istaknutu naljepnicu „Q“ za kvalitet i sigurnost kao prepoznatljiv znak koji  korisnicima zdravstvenih usluga  garantuju da je Zeni-lijek ustanova uspostavila sistem sigurnosti i kvaliteta u skladu sa pozitivnim propisima.

INTERFILER:

Uzimajući u obzir specifičnost potreba mama i beba kao naših korisnika usluga, ZU Zeni-lijek Apoteka je u sklopu svoje poslovne politike posebnu pažnju posvetila upravo njima. Shodno tome, ZU Zeni-lijek Apoteka je prva u Zeničko-dobojskom kantonu obezbijedila kutak za dojenje i presvlačenje beba u prostorijama apoteke smještene u TC Džananović u Zenici. Do sada, ovaj kutak su sa zadovoljstvom koristile mnoge mame sa svojim bebama gdje su pored besplatnih uzoraka pelena i vlažnih maramica  mogle da dobiju i preporuku, savjet ili konsultaciju naših stručnih farmaceuta. Pored toga, ZU Zeni-lijek Apoteka ima i proizvode svog Galenskog laboratorija koji su namijenjeni ovog grupi korisnika usluga te kontinuirano uvažavamo njihove potrebe i težimo proširenju asortimana tako da imamo proizvode koji se ne mogu pronaći nigdje drugo na tržištu BIH.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave