Zdrava hrana ključ do snažnog imuniteta mališana

Zima sa sobom donosi izazove u održavanju snažnog imunološkog sistema djece, jer nas hladni zimski dani drže zatvorenijim u svojim domovima, što utiče na smanjenu fizičku aktivnost mališana, kao i manjak vitamina D. U zimskim mjesecima kada su djeca manje izložena sunčevim zracima i podložnija prehladama, unos vitamina i minerala je od izuzetne važnosti. 

Sa primarnim fokusom da u što većoj mjeri utičemo na zdravlje njihovog organizma i snažan imunološki sistem, kvalitetne namirnice obogaćene vitaminima i mineralima su jedne od najvažnijih komponenti u svakodnevnoj ishrani djece. Žitarice, voće i povrće imaju veoma važnu ulogu u ishrani djece, jer se preko njih u organizam unose svi bitni vitamini i minerali, kao i složeni ugljeni hidrati koji su primarni izvor energije. 

Vrlo često zbog užurbanog načina života i obaveza koje nam ne dozvoljavaju da se u potpunosti posvetimo pripremi hrane, roditelji nailaze na prepreke u obezbeđivanju pravilne ishrane svoje djece. Međutim, poučeni razumijevanjem potreba tržišta i roditeljskih muka, sjajna ekipa koja stoji iza brenda Nutrino osmislila je pravo rešenje. Zdrav, a brz obrok koji će zadovoljiti sve nutritivne potrebe mališana za cjelodnevne aktivnosti.

Uz Nutrino kašice u teglicama od voća i povrća, voćne piree ili suve žitne kaše dobićete brzo pripremljen obrok koji u sebi sadrži apsolutno sve potrebne sastojke koje će sa sigurnošću osigurati jak imuni sistem najmlađih. Nutrino proizvodi napravljeni uz pažljivu kontrolu kvaliteta, bez aditiva i konzervansa, i prepuni vitaminima, predstavljaju “tajno oružje” roditelja u borbi protiv virusa tokom hladnih zimskih dana.

VOĆE

Tokom zimske sezone, izbor voća često biva ograničen, što predstavlja dodatan izazov za roditelje prilikom planiranja adekvatne ishrane svojih mališana. Ključno je koristiti voće najvišeg kvaliteta i termički ga obraditi u prvim mjesecima, bilo kuhanjem ili pečenjem. Ipak, važno je izbjegavati prekomjernu termičku obradu kako biste sačuvali nutritivna svojstva voća. Kuhanje na pari se preporučuje, jer na taj način voće zadržava svoje hranljive materije.

Roditelji često razmišljaju o tome da li su bolje kupovne ili domaće kaše za njihove mališane. Priprema domaćih kašica zahtjeva vreme, od nabavke namirnica do samog procesa pripreme, dok su kupovne kašice praktičan izbor, bilo kod kuće ili u pokretu. Ako se odlučite za kupovne kašice, važno je birati one bez konzervansa i vještačkih dodataka, koje su strogo kontrolisanog porekla. Nema razloga za grižu savjesti jer zahvaljujući rigoroznoj kontroli kvaliteta, kupovne kašice pružaju adekvatnu nutritivnu vrjednost, uz manje aditiva u poređenju sa voćem sa pijaca.

Nutrino voćni pirei u teglicama i pauč pakovanjima predstavljaju odlično rešenje za zdrav i ukusan obrok za najmlađe. Proizvedeni od najkvalitetnijeg voća uzgojenog u kontrolisanim uslovima, Nutrino voćni pirei pružaju mališanima sve potrebne nutritivne vrijednosti, držeći ih sitim tokom dana. Raznovrsne kombinacije voća, poput jabuke, breskve, kruške i banane, sa dodatkom žitarica ili keksa, obezbjeđuju neophodnu dozu vitamina za vaše mališane. Pauč pakovanja sa voćnim pireima predstavljaju idealnu užinu koju možete ponijeti sa sobom, posebno kada vaša beba počinje samostalno da se hrani i drži predmete. Bićete ponosni roditelj gledajući kako vaša beba uživa u samostalnom obroku. 

POVRĆE

Uvođenje povrća u ishranu djece u najranijem uzrastu igra ključnu ulogu u njihovom zdravom rastu i razvoju. Povrće je bogato esencijalnim nutrijentima poput vitamina, minerala, vlakana i antioksidanata, koji su od suštinskog značaja za optimalno funkcioniranje organizma. Povrće pruža važne vitamine i minerale koji podržavaju razvoj kostiju, jačaju imunološki sistem i doprinose razvoju mozga. Također, vlakna iz povrća poboljšavaju varenje i održavaju zdravu crvenu floru, što je od posebne važnosti u najranijem djetinjstvu. Osim nutritivnih prednosti, uvođenje raznovrsnog povrća pomaže u razvijanju ukusa i prehrambenih navika kod djece. Navikavanje na različite ukuse povrća u ranom uzrastu čini vjerojatnijim da će djeca zadržati naviku konzumiranja ovih hranljivih namirnica i tokom kasnijih godina.

Nutrino teglice od povrća, poput kašica od mješanog povrća, predstavljaju izvor esencijalnih hranljivih sastojaka. Ove kašice su obogaćene vitaminima A, C, B, E i K, koji igraju ključnu ulogu u razvoju vida, kože i noktiju. Dodatno, Nutrino nudi i zdrave i ukusne kašice koje kombinuju različite vrste mesa sa povrćem, pavlakom ili pirinčem, pružajući raznovrsne i hranljive opcije za najmlađe.

ŽITARICE

Osnovu piramide ishrane čine žitarice, koje, pored toga što predstavljaju glavni izvor ugljenih hidrata i energije, obiluju važnim nutrijentima, uključujući vitamine B grupe i vlakna koja povoljno utiču na sistem varenja. Posebno je važno naglasiti da su žitarice obogaćene gvožđem, čineći ih ključnim djelom bebine ishrane tokom perioda uvođenja dopunske hrane. One se lako prihvataju, a rizik od alergijskih reakcija je minimalan. Prilikom odabira hrane na bazi žitarica za bebe, presudno je da budu bez dodatka šećera, vještačkih boja i aroma. 

Nutrino sue žitne kaše savršen su izbor za najmlađe, pružajući sve potrebne sastojke za zdrav i bezbrižan razvoj. Bez obzira da li se opredijelite za Nutrino bezmliječnu žitnu kašu sa pet vrsta žitarica i dodatkom jabuke i banane, ili mliječne žitne kaše od heljde sa suhom šljivom ili sa čak sedam različitih žitarica, pružićete vašem djetetu pravu energetsku podršku.

Inovativno pakovanje Nutrino žitnih kaša sa ziperom olakšava ponovnu upotrebu proizvoda, čuvajući istovremeno svježinu. Zahvaljujući optimalnoj ravnoteži ugljenih hidrata, proteina i masti, žitarice postaju neizostavan dio bebine ishrane tokom uvođenja dopunske hrane. U bogatom asortimanu Nutrino mliječnih i bezmliječnih kaša, svaki roditelj će pronaći idealan doručak ili večeru za svoje dijete.

Nutrino proizvodi garantuju izbalansiranu ishranu i kreirani su tako da zadovolje nutritivne potrebe svake faze razvoja i rasta djeteta. Oni ne samo da oduševljavaju nepca mališana svojim ukusom, već i pružaju nutrijente koji podržavaju njihov snažan imunitet. Biranjem Nutrino proizvoda, roditelji mogu biti sigurni da pružaju svojoj deci najbolje što imaju. Uživajte u odrastanju vašeg djeteta, a Nutrino je tu da vam pomogne u najljepšoj ulozi na svetu.

Prethodni članak
Naredni članak

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave