Zašto je važno ojačati imunitet cijele porodice? 

Ponekad se u porodici stvori začarani krug bolesti koji se mora prekinuti što prije. 

Jedno dijete dođe kući s prehladom i prenese na svoju sestru. Ona prehladu prenese mami koja je onda prenese na tatu. Tata napokon ozdravi, ali kćerka kući dolazi s prehladom iz vrtića. I tako se ciklus nastavlja. 

Znamo da je briga o bolesnom djetetu zahtjevna nakon dugog i napornog dana na poslu i znamo da želite preuzeti kontrolu, te zaštititi i poboljšati cjelokupno zdravlje porodice. Evo kako možete poboljšati imunitet cijele porodice.

Koje svakodnevne navike poboljšavaju i podržavaju jak imunitet?

Stubovi imunološke stabilnosti su:

  • Zdrava ishrana
  • Regularno vježbanje/aktivnosti 
  • Adekvatan san 
  • Normalni nivoi stresa

Optimiziranje ishrane, aktivnosti, spavanja i stresa može znatno ojačati imuni sistem, što znači da ćete se brže i jače boriti protiv bolesti. 

San 

Istraživanja pokazuju da kvalitetan san poboljšava aktivnost imunoloških zrnaca (bijela krvna zrnca). Kvalitetan san pomaže određenim bijelim krvnim zrncima da se zakače za virusom-inficirane ćelije. Onda ta zrnca ubiju zaražene ćelije i čiste tijelo od infekcije. 

Aktivnost

Regularno vježbanje poboljšava imuni sistem pomažući vašim imunološkim ćelijama da funkcionišu. Također poboljšava cirkulaciju, smanjuje stres i upalu i može ojačati antitijela. Sve to može pomoći vašem imunološkom sistemu da se riješi raznih patogena. 

Kako stres utječe na imunološku reakciju 

Stresne aktivnosti smanjuju nivoe mikronutrijenata potrebnih za jak imunitet – B vitamin, C vitamin, kalcij, željezo, cink i magnezij. Hronični stres dovodi do povećanih nivoa kortizola (hormona stresa), a on može poremetiti reakciju imunološkog sistema.

Kako ishrana utječe na imunološki sistem

Potrebni su vam adekvatni nivoi miktronutrijenata u ishrani da biste ojačali imunološki sistem. Niski nivoi mikronutrijenata (cink, selen, željezo, bakar, folna kiselina, te vitamini A, B6, C i E) posebno duži period, to može utjecati na vaš imunološki sistem. 

Jedinstvena multi – formula za imunitet sa goji bobicama, bobicama vučjeg trna i 10 vitamina za svakodnevnu podršku imunom sistemu i unapređenje opšteg zdravlja. Uz GOJISAN® Immun Protect podržavate svoj imuni sistem i jačate vaše zdravlje. Osim moćnih goji bobica, bobice vučjeg trna daju tijelu dodatnu porciju vitamina.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave