Zabrinuta majka

Ime: Selma   

Zanimanje: Domaćica   

Veza: Udata 

Djeca: jedno novorođenče  

Grad: Živi sa suprugom u centru Sarajeva   

Obrazovanje: Srednja škola (napustila fakultet)

Hobi: Voli sve vrste zanatskih i dizajnerskih projekata. Ona ima šivaću mašinu koju je često koristila. Otkako je postala majka, zauzeta je brigom o sinu. Postati majkom veoma je zahtjevno – svaka faza donosi nove izazove koje je do sada naučila savladati.

Kada sin spava, koristi vrijeme da provjeri svoje stranice na društvenim mrežama. Instagram koristi kao izvor inspiracije za nove dizajnerske kreacije.

Omiljene aplikacije: Instagram, YouTube

„Lifestyle“

Ima pozitivan način razmišljanja o životu. Uvijek je za druženje i smijeh, ali u poslijednje vrijeme nedostatak sna, uplakano novorođenče, nedostatak vremena za svoje aktivnosti i druženje sa porodicom sve u životu joj postaje teže i prolazi sporije.

“Kada nedostatak sna postane borba”

Veliki broj roditelja i njihovih beba, kao moj muž i ja se suočava sa dojenačkim grčevima (kolikama) naše bebe. Grčevi se obično javljaju navečer. Plač može biti popraćen napinjanjem trbušnih mišića, skupljanjem nožica, podizanjem glave, crvenjenjem lica i puštanjem vjetrova. Nedostatak sna nam smanjuje koncentraciju i sposobnost obavljanja životnih i poslovnih aktivnosti. Moj muž je pravio česte greške na poslu zbog pada koncetracije uslijed nedostatka sna.

Iako bezopasni dojenački grčevi, ipak su često bolni i unose nervozu u cijelu porodicu.

Gubitak vremena i pogrešna terapija”

U početku koristila sam čajeve, probiotike i druge biljne pripravke za koje sam saznala putem reklama i interneta.

Problem dojenačkih grčeva, plača i neprospavanih noći i dalje je bio prisutan.

Pretraživanjem po internetu saznala sam da znanstveni i medicinski učinci čaja na zdravlje dojenčadi i djece nisu dokazani i da se postavlja pitanje je li čaj siguran i koji čaj u koje vrijeme odabrati. Vrijeme uvođenja čaja u prehranu dojenčadi, ne preporučuje se prije navršenog 4. mjeseca. Bila sam čak i zabrinuta. Istraživanjem o probioticima saznala sam da su potrebna još dodatna istraživanja kako bi se utvrdilo može li se smanjiti učestalost grčeva. Dosadašnja istraživanja pokazala su da upotreba probiotika za liječenje ili prevenciju dojenačkih kolika ne može se još uvijek preporučiti.

„Stvarno želim da se grčevi završe“

Pretraživanjem po internetu u potrazi za rješenjem na jednom forumu sam dobila savjet.

Druge mame su mi preporučile Espumisan L. Želila sam isprobati

Prema iskustvu majki na forumu, najveću sigurnost  osjećaju prilikom upotrebe Espumisana L. To je proizvod koji nudi trenutno rješenje i bebi i majci. Beba prestaje plakati, majka se osjeća mirnije, potpuno je hemijski neaktivan što mi je bilo jako bitno i na gasne mjehuriće zarobljene u stomaku bebe djeluje čistom fizikom tj. smanjuje površinsku napetost gasnog mjehurića koji puca i tako se na prirodan način lakše eliminiše iz crijeva. Navode da je Espumisan L u upotrebi duže od 50 godina što puno govori o ovom proizvodu.

Nakon upotrebe Espumisana L naš sin je mirniji, manje plaće i više spava, za našu porodicu neprospavane noći su prošlost, a ja se osjećam puno produktivnije i imam vrijeme za svoje aktivnosti.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave