Zabavne činjenice o majskim bebama

Bebe rođene u maju imaju dosta razloga da budu sretne.

Vrijeme je toplije, cvijeće cvijeta a ljudi su sretni što napokon mogu izaći vani nakon dugih zimskih mjeseci.

Bebe u znaku bika i blizanaca poznate su po genijalnosti i strastvenosti. Još jedan plus je taj što je maj pun velikih proslava. Pored rođendana, slave i Majčin dan. Dijele rođendane sa slavnim ličnostima poput Audrey Hepburn i Janet Jackson! Pored sve te zabave, istraživanja pokazuju da su ove proljetne bebe održavaju dobro fizičko zdravlje i općenito vide svijetlu stranu stvari zbog svog pozitivnog stava.

Majske bebe mogu biti u znaku bika ili blizanaca

Bikovi su bebe rođene između 1. i 20. maja, a za njih se smatra da su pametne, ambiciozne i pouzdane. Majske bebe rođene poslije 21. maja više su strastvene i dinamične.

Njihov cvijet rođenja je ljiljan

Ovaj je cvijet također majski cvijet. Cvjetanje simbolizira dobre karakteristike poput poniznosti, čednosti, slatkoće, čistoće i sreće u ljubavi. Drvo gloga također se povezuje s majskim rođendanima, jer predstavlja ljubav i zaštitu.

Njihov kamen rođenja je smaragd

Za majsku djecu, lako je biti zelen. Boja predstavlja proljetno vrijeme i ponovno rođenje, što se i vidi u kamenu. Smaragdi su također povezani s predviđanjima, dobrim bogatsvom i mladošću.

Postoji mnogo majskih rođendana

Ako je mjesec rođenja maj, beba se nalazi u dobrom društvu: Kraljica Viktorija, Dwayne „The Rock“ Johnson, Audrey Hepburn, Miles Davis, Cate Blanchett, Patti LaBelle, George Clooney i Janet Jackson.

U maju je nekoliko zabavnih praznika

Svi znaju za Majčin dan, ali bebe rođene u maju rođene su u mjesecu kad se dešava Nacionalni dan hamburgera, Dan Ratova Zvijezda i slično.

Imaju eklektičan izbor profesija

Dok su istraživači došli do spoznaje da se neki mjeseci vežu za neke profesije, bebe rođene u maju imaju širok spektar profesija!

Vedre su i traže pozitivnost u svemu

Bebe rođene u proljeće imaju općenit osjećaj optimizma. U svemu lošem vide nešto dobro i traže svijetlu tačku u svakoj tamnoj situaciji.

Majske bebe su među najmanjima

Neka istraživanja pokazuju kako su bebe s najmanje kila rođene u maju – vjerovatno zbog nedostatka D vitamina u utrobi u toku hladnih zimskih dana.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave