Za zdrav razvoj mozga i vida bebe – Pregnatol DHA

Trudnoća je vrijeme koje je posebno po mnogo čemu. To je vrijeme kada se rađa ljubav između majke i djeteta. Vrijeme kada majci pripada sve što je najbolje za nju i bebu koju nosi. Vrijeme njege, zdravlja i opuštenosti. Vaše je vrijeme!

Pregnatol DHA sadrži prirodno ulje mikroalgi sa DHA (dokozaheksaenska omega-3 masna kiselina) i koristi se za nadoknadu DHA omega-3 masne kiseline kod trudnica i dojilja. Pregnatol DHA u jednoj kapsuli sadrži preporučenu dnevnu dozu DHA omega-3 masne kiseline. Najmenjen za korišćenje tokom čitave trudnoće i tokom dojenja.

DHA – DOKOZAHEKSANOIČNA KISELINA

DHA je Omega – 3 masna kiselina – esencijalna masna kiselina koja se ne sintetiše u organizmu već se unosi putem hrane. DHA je važna strukturna komponenta mozga, nervnih ćelija i mrežnjače oka: 97% svih omega-3 masnih kiselina u mozgu čini DHA, dok u retini ona čini 93% od ukupnih omega-3 masnih kiselina. Čak 60% strukture mozga čine masti, a 25% tih masti je upravo DHA. Kao izuzetno važna strukturna komponenta, DHA čini 30% strukturnih masti u sivoj masi mozga.Najintenzivniji rast mozga bebe dešava se u zadnjem trimestru trudnoće i prvih godinu dana života. U prve dvije godine života DHA je esencijalna komponenta kritičnih vezivnih komponenata u mozgu.

DHA Omega-3 masne kiseline su neophodne za razvoj bebinog vida i mozga. Sveukupan razvoj mozga utiče na razvoj svih mentalnih i kognitivnih funkcija.

Izuzetno je važno da se DHA Omega – 3 tokom čitave trudnoće unosi u preporučenoj dnevnoj dozi. Brojna naučna istraživanja su pokazala da utiče na:

  • Zdravo održavanje trudnoće
  • Podržava rast fetusa i neurološki razvoj
  • Važna je za razvoj mozga vaše bebe
  • Podržava razvoj vida vaše bebe

DHA omega-3 za normalan razvoj mozga

Kao glavna strukturna komponenta mozga, DHA čini 97% svih omega-3 masnih kiselina u mozgu.

DHA omega-3 za normalan razvoj oka

Kao glavna strukturna komponenta retine (mrežnjače), DHA je važna za razvoj vida, oštrine vida i funkcije oka.

Ulje mikroalgi prirodan, najčistiji izvor DHA visoke koncentracije

Visoke čistoće, bez onečišćenja, ulje mikroalgi je dobijeno u strogo kontrolisanim uslovima proizvodnje.

„Swiss quality“

Ulje mikroalgi u proizvodu Pregnatol DHA je najvišeg kvaliteta. Najviši kvalitet u Švajcarskoj potvrđuje se i odobrava pečatom „Swiss quality“.

DHA važna tokom cijele trudnoće

Važna je primena od samog početka, pa tokom cele trudnoće. DHA utiče na zdravo održavanje trudnoće, a brojna naučna istraživanja su pokazala da podržava rast fetusa i neurološki razvoj, važna je za razvoj mozga i vida vaše bebe

Preporučena dnevna doza

Preporučuje se primjena 200 mg DHA tokom cijele trudnoće, odnosno 1 kapsula dnevno.

DHA IZ MORSKIH ALGI VISOKE KONCENTRACIJE I NAJVIŠEG KVALITETA

DHA Omega – 3 masne kiseline u proizvodu su dobijene iz prirodnog izvora, morskih mikroalgi – najbogatijeg izvora DHA masne kiseline, visokog kvaliteta.

Mikroalge su gajene u strogo kontrolisanim uslovima, tako da u ulju ne postoje nikakva onečišćenja. Ulje mikroalgi je najbezbjedniji izvor DHA koji se primenjuje i kod novorođenčadi, što je potvrdila i Evropska agencija za bezbjednost hrane (EFSA). Ulje mikroalgi u proizvodu Pregnatol DHA je najvišeg kvaliteta. Najviši kvalitet u Švajcarskoj se potvrđuje i odobrava korišćenjem pečata „Swiss quality“. Za razliku od ribljeg ulja, dobijenog iz masnih riba porijeklom iz okeana, ulje mikroalgi je dobijeno u strogo kontrolisanim uslovima proizvodnje i odlikuje ga visoka čistoća. Ono ne sadrži nikakva onečišćenja, prvenstveno živu niti druge teške metale.

PREPORUKE ZA PRIMENU

Savjetuje se primjena 200 mg DHA dnevno, od samog početka pa tokom cijele trudnoće. U prva dva mjeseca primjene DHA će se akumulirati i deponovati u organizmu, što omogućava bebi da nesmetano koristi DHA, da se pravilno razvija i raste. Preporučuje se primjena 1 kapsule dnevno, koja sadrži preporučenu dnevnu količinu od 200 mg.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave