Veliki interes za online konferencije za trudnice i dojilje

Treća online konferencija za trudnice i dojilje u saradnji sa Privatnim porodilištem i bolnicom ”Jelena” iz Banja Luke danas je uspješno završena. Okupila je veliki broj trudnica koje su slušale edukativna predavanja doktora i eminentnih govornika, te su postavljale brojna pitanja. Na taj način se razvila dvosmjerna komunikacija koja je itekako važna kada su u pitanju ovakva predavanja.

Prvo predavanje održao je dr. Milić Milovan, spec. ginekologije i akušerstva, subspec. steriliteta i fertiliteta koji je trudnice educirao o temi ”Porod”, pojasnio im kako se pripremiti za porod, te kako proći cijeli taj proces. Nakon toga, bilo je govora o ”Važnosti prvog podoja nakon poroda”, tema koju je prezentirala dr. Gordana Vuković Mučibabić, specijalista pedijatrije, zaposlena u Privatnom porodilištu i bolnici ”Jelena” Banja Luka. Teme o kojima se pričalo u nastavku programa vezane su za period trudnoće, te brige o novorođenčetu. Trudnice i dojilje su na jednom mjestu mogle dobiti sve potrebne informacije, savjete i educirati se.

Platforma sajma www.onlinesajam.roditelj.ba još uvijek je aktivna, a na kojoj možete saznati sve neophodne informacije, ali i osvojiti vrijedne nagrade. Naime, sponzori i partneri projekta pripremili su za vas poklone, a sve što trebate uraditi jeste posjetiti online sajam i odigrati nagradni kviz.  Izvlačenje sretnih dobitnica je 21.05.2020.godne.

Naredna konferencija će se održati 28.05.2020. godine, u saradnji sa Plavom Poliklinikom iz Tuzle. Pratite facebook stranicu Roditelj (https://www.facebook.com/www.roditelj.ba/) i prijavite se, učešće je besplatno.

Organizator konferencije je kompanija Sfera d.o.o., koja je inače i izdavač specijaliziranog časopisa za majku i dijete Roditelj.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave