Važnost dojenja

Na profilu @emered2020  u toku je anketa o dojenju, koja ima za cilj da na osnovu rezultata koji se dobiju pomogne pri pisanju teksta o dojenju, koji će potaknuti svijest o ovoj važnoj temi. Tekst kao i anketa žele doprinjeti pozitivnom razvijanju svijesti o važnosti dojenja ne ulazeći ni na koji način u medicinsko tumačenje teme niti formiranje jednostranog mišljenja o dojenju. Pitanja u anketi se odnose na dužinu trajanja dojenja, razloge koji dovode do prestanka, načine na koji se žene edukuju o dojenju i sl.

Cilj je da se kroz anketu dobiju odgovori na ova vrlo važna pitanja, tj. odgovori od majki koje jedine mogu dati iskrene odgovore o ovom jedinstvenom iskustvu. Slučajni uzorak i broj žena koje će uraditi anketu će nadamo se biti dovoljan da potakne buduće majke da se prije svega edukuju o ovoj temi i samim time se i poveća broj dojene djece.

Profil EMERED možete pratiti na Facebook-u: https://www.facebook.com/emered2020-103122374889540 i na Instagramu: https://www.instagram.com/emered2020/

Anketu možete uraditi na slijedećem linku: https://forms.gle/GTJJU8ZcY3udCHRY9

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave