Važni savjeti za zamjensko majčino mlijeko

Važni savjeti za zamjensko majčino mlijeko

Mame koje ne doje uvijek se pitaju da li je mlijeko koje dobiva  dojenče prikladna prehrana, koja će mu osigurati pravilan rast i razvoj?“
Zamjensko mlijeko svojim sastavom osigurava dojenčetu unos potrebnih prehrambenih tvari minerala i vitamina te elemenata u tragovima. Mora se pripremati tačno prema uputama:

 

  • Mjerica mliječnog praha mora se izravnati: nikako ne pritiskati kašikom da više stane, a niti staviti malo više iznad razine. Postupiti točno po uputi proizvođača.

  • Mlijeko u prahu i ono tekuće razlikuju se samo u cijeni – tekuće mlijeko je skuplje.

  • Ako se koristi posebna voda za pripremu mlijeka, ona je sterilna i ne treba je prokuhati, nego samo zagrijati.

  • Prije navršenih 12 mjeseci dojenče ne treba nikako hraniti kravljim mlijekom.

APTAMIL 3 je prijelazna mliječna hrana za dojenčad od 12 do 24 mjeseca života kao dodatna hrana kada dojenje nije moguće ili kao nadopuna dojenju kada samo dojenje nije dovoljno. Aptamil 3 je namijenjen za prehranu djeteta u fazi prelaska s majčinog mlijeka ili standardne mliječne formule na obično kravlje mlijeko. Omjer bjelančevina sirutke i kazeina 20:80, lako probavljiva formula. S dodatkom prebiotika, esencijalnih masnih kiselina, željeza, cinka, joda i vitamina C i D. Ne sadrži saharozu, gluten, škrob, beta karoten niti kristalni šećer.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave