Valentina Vlah: Balansiranje majčinstva i posla za mene je kao igra ravnoteže

 Biti Istokova mama je kao nositi svoj vlastiti džepni čarobnjak – svuda sa sobom!

Posao i majčinstvo su dva važna aspekta života mnogih žena. Balansiranje između obaveza na poslu i uloge majke može biti izazovno, ali je moguće postići harmoniju uz odgovarajuću organizaciju i podršku. U nastavku je intervju sa Valentinom Vlah.

 Valentina Vlah

Recite nam nešto o sebi? 

Mama koja osnažuje, konobar koji služi sa osmijehom, sanjar koji mašta veliko i poduzetnica u dusi koja pronalazi inovativne načine da ostvari svoje ciljeve. Osim toga, priznajem da povremeno uživam u blagodatima ljenčarenja, jer svaki uspjeh zahtjeva odmor. Inace 34 godisnjakinja, majka toddlera,rodena u Opatiji.

Mama, ste ali imate i priličan broj pratitelja na instagramu, kako balansirate majčinstvo i posao?

Balansiranje majčinstva i posla za mene je kao igra ravnoteže. Biti mama je moj najvažniji poziv, a istovremeno, radim na izgradnji svoje prisutnosti na Instagramu. Ključ je u dobroj organizaciji i postavljanju prioriteta. Vrijeme s djecom uvijek dolazi na prvo mjesto, a ostatak dana pažljivo raspodjeljujem između kreativnog rada na Instagramu i obavljanja poslovnih zadataka. Također, važno je imati podršku partnera, obitelji i vrtića koji mi omogućavaju da ostvarim taj balans i nastavim rasti i kao mama i kao poslovna osoba.

Kako je biti Istokova mama?

Biti Istokova mama je kao nositi svoj vlastiti džepni čarobnjak – svuda sa sobom! Istok je više od sjajnog dječaka; on je moj nevjerojatni partner u zločinu, od putovanja do avantura u čišćenju. S njim nikad nije dosadno, a čini mi se da zajedno stvaramo vlastiti svijet čarolije i smijeha. Svaka sekunda s njim je nova stranica u knjizi avantura koju s veseljem pišemo zajedno.

Kako se Vaš život promijenio od kad ste postali majka?

Osjećam se ispunjeno i sretno što imam priliku gledati kako moje dijete raste i razvija se. Sada su moji dani ispunjeni brigom, ljubavlju i odgovornostima prema djetetu, što mi je dalo potpuno novi smisao života. Svaki trenutak proveden s djetetom je dragocjen i naučila sam cijeniti male stvari i biti strpljiva.

Šta želite naučiti Istoka, koje vrijednosti mu želite prenijeti? 

Vrijednosti koje bih želila prenijeti su svakako empatija i briga za druge, ali i naglasak na ravnotežu između osobnih i društvenih obaveza. Također, smatram važnim promicanje ljubavi prema prirodi i očuvanju okoliša kao odgovornosti prema budućim generacijama. Te ono veoma bitno da novac nije najbitniji.

Izazovi roditeljstva su veliki, koja situacija je do sada bila najizazovnija za Vas?

Najveći izazov roditeljstva za mene je bila neočekivana bolest mog djeteta, što je izazvalo dodatnu anksioznost kod mene. Također, osjećaji krivnje zbog odlazaka na večernje smjene tokom sezone dodatno su otežali situaciju. Ali to je vise problem u mojoj glavi.

Kako planirate dalje insragram profil? 

Moji daljnji planovi za Instagram profil su poput tajne recepture za nevjerojatno ukusan kolač – malo uzbuđenja, puno kreativnosti i prstohvat iznenađenja! Svi ste pozvani da budete dio ove šarolike avanture, jer zajedno ćemo istražiti nove horizonte društvenih mreža i stvoriti zajednicu koja cijeni svaki lajk, komentar i smijeh. Pratite me kako bismo zajedno gradili ovaj čarobni svijet piksela i emocija! 

Poruka za mame:

sve mame su apsolutni superheroji! One su kao Batman i Supermen u jednoj osobi – noseći bebe umjesto plahti, uskačući u akciju čišćenja nakon eksplozivnih dječjih obroka. Ako bismo im dali ogrtač, vjerujte mi, riješile bi sve svjetske probleme prije ručka!  #SuperMame

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave