Uspješno održana još jedna online konferencija za trudnice i dojilje

30.11.2021. godini održana je dvadesetprva online konferencija za trudnice i dojilje u organizaciji portala i časopisa Roditelj.  Partner i domaćin online konferencije bila ZU Libra S iz Banja Luke.

ZU Libra S osnovana je 2019. godine. Iako mlada ordinacija,  osoblje Libra S-a je toliko dugo prisutno u oblasti zdravstva, ginekologije, opstetricije i drugih srodnih grana da će vam u svakom trenutku obezbijediti stručan, profesionalan, topao i domaćinski pristup. U ime ZU Libra S govorila je dr Ives Šindrak. Dr Šindrak je upoznala trudnice sa značajem pregleda u trećem trimestru kao i pripremama porod.

 

Dalje su trudnice imale priliku slušati predavanja ostalih stručnjaka. dr. Bojan Stević ispred kompanije Amicus Pharma govorio je o temi: “Suplementacija željezom u trudnoći”. Semina Sinanović magistra farmacije ispred kompanije Biessen Pharma govorila je o temi: „Zaštita intimnog zdravlja žene- Saforelle“. Dijana Sejdinović, genetičar i medicinski savjetnik za Bio Save BiH govorila je o temi:  “Matične ćelije – korak ka bezbrižnijem djetinjstvu”. Dr Dragica Došenović pedijatar-neonatolog ispred kompanije Euromadn govorila je o temi: „Dojenje i ishrana novorodjenčadi“. Dr Milena Dragišić, ispred Pedijatrijska ordinacija “Dr Dragišić” govorila je o temi: “Spriječite dehidraciju – Zentiva ORS.”

Nova edukacija za trudnice u organizacija portala i časopisa Roditelj održat će se u Zenici 14.12.2021. godine. Prijavit se možete preko facebook stranice Roditelj . 

Zahvaljujemo se sponzorima i partnerima besplatnih edukacija za trudnice i dojilje.

 

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave