U Tuzli održano edukativno druženje s trudnicama ”Naše putovanje počinje”

”Trudnoća u kasnoj reproduktivnoj dobi”, tema je kojom je počelo Edukativno druženje s trudnicama ”Naše putovanje počinje”, a koje je održao prof.dr. Adem Balić. O vrlo aktuelnoj temi ” Uticaj aerozagađenja na tok i ishod trudnoće”, govorila je prof.dr. Devleta Balić. Inače, BH IVF Centar ”Dr. Balić”, bio je domaćin projekta.

Druženje je održano sinoć u Tuzli, a trudnice su imale priliku da slušaju predavanja od eminentnih predavača, te da osvoje vrijedne poklone i nagrade. Govorilo se i prvim danima života novorođenčeta, značaju vitamina D tokom trudnoće i dojenja, psihofizičkoj pripremi trudnica, kao i o drugim temama koje su važne za svaku trudnicu.

 

 

 

Za poklone su se pobrinuli sponzori i partneri projekta, te je tako svaka trudnica dobila vrećicu sa poklonima i časopis Roditelj, čiji je izdavač Sfera. Pored toga, 4 glavne nagrade obezbjedili su: ”Foto Tuzla” sa prvim profesionalnim fotografijama mame i mališana, ”Ručni radovi Elvira”, koja je jednu trudnicu nagradila sa pesonaliziranom odjećom, TR Čarobni kutak koji je sretnu dobitnicu obradovao sa odjećom za njeno novorođenče, i ”Šefice-personalizirane unikatne torbe” koji su darovali jednu trudnicu sa torbom na kojem će se nalaziti njen lik.

Ovo je jedinstveni događaj koji privlači veliki broj zainteresovanih trudnica, te prilika da se trudnice educiraju, druže i komuniciraju sa doktorima i predstavnicima kompanija koji su sponzori i partneri samog projekta.

Projekat organizuje mostarska kompanija Sfera d.o.o., a koji se održava svaki mjesec. Naredne druženje zakazano je za Mostar.

 

 

 

 

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave