U Tuzli održana edukativna konferencija “Naše putovanje počinje”

U organizaciji kompanije Sfera d.o.o Mostar, portala i časopisa Roditelj, te u saradnji sa IVF Centrom Balić, uspješno je održana Konferencija za trudnice pod nazivom “Naše putovanje počinje”. Događaj je okupio trudnice, buduće roditelje, medicinske stručnjake sa područja Tuzle.

Konferencija je otvorene predavanjem  dr. Asja Odobašić. Dr. Odobašić  je održala izuzetno informativno predavanje o samom procesu poroda. Trudnice su dobile detaljne informacije o fiziološkim aspektima porođaja, te su im pružene smjernice za pripremu na taj poseban trenutak.

Prof.dr. Adem Balić je govorio o važnosti adekvatne pripreme za porođaj. Kroz svoje stručno znanje, naglasio je kako pravilna priprema može značajno utjecati na ishod trudnoće te kako se pravilnim pristupom može olakšati proces porođaja.

Prof.dr. Devleta Balić je posebno istaknula štetne utjecaje vanjske sredine na tijek i ishod trudnoće. Kroz svoje izlaganje, upoznala je prisutne s potencijalnim opasnostima te dala preporuke kako se zaštititi od negativnih utjecaja.

Dijana Sejdinović, genetičarka rasvijetlila je temu značaja matičnih ćelija u kontekstu trudnoće. Govorila je o njihovom terapeutskom potencijalu i važnosti očuvanja matičnih ćelija kao jedinstvenog resursa za buduće zdravlje djeteta.

Dr. Adin Alić, specijalizant pedijatrije je predstavio važnost higijene nosa kod novorođenčeta, naglašavajući preventivne mjere i pravilne postupke kako bi se osigurala optimalna skrb o djetetovom zdravlju od samog početka.

Konferencija je pružila dragocjene informacije trudnicama, omogućujući im da steknu relevantna znanja o različitim aspektima trudnoće i roditeljstva.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave