U srijedu 23.06.2021. u 18 sati sedamnaesta besplatna online konferencija za trudnice i dojilje

U srijedu 23.06.2021. godine sa početkom u 18 sati održat će se Sedamnaesta besplatna online konferencja za trudnice i dojilje.

Partner projekta je dr. Admir Rama specijalista ginekologije i akušerstva. Dr. Admir Rama je rođen 23.10.1980. godine u Prizrenu, gdje završava osnovnu i srednju školu. U Sarajevu 2002. godine upisuje Medicinski fakultet koji završava 2008. godine. Aktivno je učestvovao u publikaciji preko 30 univerzitetskih udžbenika, te u preko 100 istraživačkih radova iz oblasti biomedicine. Uže interesovanjem dr. Rame vezano je za oblast liječenje bračne neplodnosti. Znanje i iskustvo iz reproduktivne medicine daje mu posebno mjesto u timu, koji uspješno rješava mnoge komplikovane slučajeve neplodnosti. Tema o kojoj će dr. Rama govoriti na konferenciji je : Značaj prenatalne dijagnostike tokom trudnoće.

Drugi predavač na online konferenciji je Vedrana Hrkać, primalja/babica, bacc. med. tehcn (prvostupnica sestrinstva). Vedrana Hrkać rođena je 1980 godine u Jajcu. Srednju medicinsku školu smjer primaljstvo pohađala je u Splitu. 2005 godine na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu je diplomirala i stekla zvanje prvostupnice sestrinstva (bacc. med. techn.). Od 2006 godine radi u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na Klinici za ginekologiju i porodništvo kao primalja, a od 2019. i kao instrumentarka. Aktivni je član Komore primalja/babica HNŽ/K od njenog osnivanja u kojoj je predsjednica Povjerenstva za etiku i medicinsku deontologiju. Sudjelovanja je na Simpozijima sestrinstva i primaljstva u Mostaru gdje je bila predavač više puta. Iz ljubavi prema svom pozivu rodila se želja da svoje znanje i iskustvo podjeli sa trudnicama te osniva i vodi Tečaj za trudnice – priprema za porod i postpartum. Tema o kojoj će govoriti je: Značaj priprema za porod i postpartum.

Trudnice i dojilje očekuju brojna zanimljiva predavanja sponzora i partnera. Doc. Dr. Marizela Šabanović,  nutricionistica, govorit će o temi: Potreba za dodacima prehrani u trudnoći (Kompanija Salvus). Sanita Škaljo patronažna sestra   J. U. “DOM ZDRAVLJA” Zenica upoznat će mame i trudnice o značaju prve posjete patronažne sestre. Tema njenog predavanje je: “Prva posjeta patronažne sestre”(Kompanija Euromand). Dalje, trudnice i mame mogu slušati predavanje na temu: Prevencija i ublazavanje infantilnih kolika kod beba”, koje je pripremila Dr Aida Kadić specijalista pedijatrije subspecijalista neonatolog, Opšta bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, Kompanija Ewopharma. Edin Bahto isred kompanije Orbico govorit će na temu Pampers proizvodi prate razvoj i potrebe Vašeg djeteta”.

Najsretnije učesnice edukacije očekuju pokloni sponzora i partenera: Pampers, Ewopharma, Salvus Bosna i Hercegovina, Alma Ras i Baby Land Zenica.

Sve zainteresovane trudnice i dojilje mogu se prijaviti na link : https://roditelj.ba/prijava/.

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave