U srijedu 19.05.2021. u 17 sati šesnaesta besplatna online konferencija za trudnice i dojilje

U srijedu 19.05.2021. godine sa početkom u 17 sati održat će se Šesnaesta besplatna online konferencja za trudnice i dojilje.

Partner projekta je portal Eginekolog i ??.???. ????????????ć ????, ????. ???????????? ? ???š??????. dr.sci. Mahmutbegović Emir, spec. ginekologije i akušerstva. Diplomirao je 2009. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a naučno zvanje mr.sc. stekao je 2012. godine na Odjelu za genetiku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Završio je specijalizaciju ginekologije i akušerstva u junu 2016. godine i od tada radi kao ginekolog u Zavodu za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva kantona Sarajevo. 2017. godine stekao je zvanje Doktora nauka iz oblasti genetike i bioinžinjeringa / PHD Genetics and Bioenegineering na Internacionalnom Univerzitetu Burch u Sarajevu. Tema o kojoj će govoriti je ??đ???? ??????ć?.

Danijela Ostojić, Dipl. psiholog ispred Psihološko savjetovalište i testiranje biće drugi predavač na konferenciji.
Danijela Ostojić je  Dipl. psiholog. više od 10 godina kliničke prakse u radu sa djecom i adolescentima. Mnogobrojna usavršavanja na temu dječje i adolescentne psihoterapije. Bavi se kognitivno bihejvioralnom psihoterapijom odraslih. Tema o kojoj će govoriti je ???č?? ????????? ???????? ? ??????? ??????ć? ? ????????đ????? ???????.

Trudnice i mame očekuje mnogo novih informacija i znanje od stručnjaka i kompanija. Prim. dr. Taib Delić, dr. med., specijalist ginekologije i opstetricije govorit će na temu „Gravidon A – za jači imunitet majke i bebe“. Trudnice i mame imat će priliku slušati predavanje na temu „Učestalosti opstipacije kod djece-Eva/qu čepić za djecu ”,  o kojem će govoriti  Aida Mustajbegović-Pripoljac –Spec. Pedijatar subspec. Pedijatar Nefrolog, KCUS odjel Pedijatrije, Kompanija Oktal Pharma. Ema Huskić. magistar farmacije ispred Kompanija Acidosalus govorit će na temu „Nova područja primjene probiotika  za vas i vašu bebu”. Patronažna sestra Samira Sejdinović, govorit će o temi„Uvođenje čvrstog obroka kod dojenčeta” (Kompanija Euromand).

Najrestine učesnice edukacije očekuju nagrade spnzora i partnera: Alma Ras, Lala Land, Fis Vtez, DM, Johnsons, Mali kliker.

Vidimo se sutra na platformi online sajma za trudnice i dojilje https://roditelj.ba/pristup-platformi/

 

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave