U Sarajevu održana besplatna konferencija za trudnice “Naše putovanje počinje”

Jučer je Sarajevo bilo domaćin edukativne konferencije “Naše putovanje počinje” namijenjene trudnicama, pružajući im dragocjene informacije i podršku dok se pripremaju za novu fazu svog života. Ova besplatna konferencija okupila je trudnice, buduće mame i stručnjake iz oblasti porodiljstva kako bi zajedno istražili ključne teme koje se tiču trudnoće, porođaja i majčinstva.

Besplatnu konferenciju za trudnice organizovali su portal i časopis Roditelj i Zavod za perinatologiju, ginekologiju i neplodnost Mehmedbašić iz Sarajeva. Konferenciju je otvorio dr. Eldar Mehmedbašić, specijalista ginekologije i opstetricije iz pomenutog Zavoda.

Pored dr. Mehmedbašića predavači konferenciji bili su: dr. Verica Mišanović, doc.dr. Sabina Terzić, dr. Adna Moro-Prohić, Dijana Sejdinović, genetičar i medicinski direktor za Bio Save BiH.

Konferencije se bavila brojnim temama od trudnoće, pregleda koji se nikako ne smiju preskočiti u trudnoći, prenatalne brige, do pripreme za porođaj, dojenja i pravilne njege novorođenčadi, značaju matičnih ćelija. Osim edukativnih sesija, konferencija je također omogućila trudnicama da se upoznaju sa proizvodima koji će im biti neophodni u period trudnoće i periodu majčinstva i roditeljstva.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo zbog uspješne konferencije i obećali da će nastaviti pružati besplatne resurse i podršku trudnicama u budućnosti. Ova konferencija “Naše putovanje počinje” predstavlja dragocjen resurs za sve trudnice i buduće mame, pružajući im priliku da se informišu, povežu i pripreme za najvažniji trenutak u njihovim životima.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave