U hotelu Zenica u Zenici sinoć je održana konferencija za trudnice „Naše putovanje počinje“

U hotelu Zenica u Zenici sinoć je održana konferencija za trudnice „Naše putovanje počinje“ koju su organizirali portal i časopis Roditelj i Poliklinika Epion iz Zenice. Prisutne trudnice mogle su da uživaju u predavanjima, pitati sve što ih zanima i dobiti odgovore od stručnih osoba.

Konferenciju za trudnice otvorio je prim. dr. Izet Hočko – specijalista pedijatrije  koji je sa govorio o značaju pedijatrijskih pregleda, sa posebnim aspektom vezan za psihologiju bolesnog djeteta.  Prisutne trudnice su imale priliku da slušaju predavanja stručnjaka koji su svojim savjetima i znanjima  iz različitih oblasti  unaprijedili znanje prisutnih. dr. Šefika Muslić Ibranović, specijalista pedijatrije u svom predavanju je posebno govorila o njezi pupka kod novorođenčeta. Tema njenog predavanja bila je „Sigurna higijena za mame i bebe“.

Dijana Sejdinović, genetičarka i medicinska direktorica za Bio Save govorila je o matičnim ćelijama. Tema predavanja Dijane Sejdinović bila je:  “Matičnim ćelije – korak ka bezbrižnijem djetinjstvu”.

Sanja Hadžić, magistra farmacije održala je trudnicama predavanje u kojem je posebno bilo govora o značaju intimnog zdravlja žene, kako prije trudnoće, tokom i nakon trudnoće. Tema predavanja magistre Hadžić bila je: “Intimno zdravlje-prioritet svake žene!”.

Zeničke trudnice imale su priliku da slušaju predavanje o značaju dojenja i uspostavljanju dojenja odmah nakon poroda. Predavanje o ovoj temi održala je Medina Čajo, magistar farmacije.

Najsretnije trudnice nagrađene su nagradama sponzora i partnera.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave