U četvrtak Prvi virtuelni sajam za trudnice i mame Hrvatska

Prvi virtuelni sajam za trudnice i mame Hrvatska bit će otvoren 05.11.2020. godine u 12 sati. Organizator događaja je kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji sa Poliklinikom Veritas iz Zagreba.

Predavači na online konferenciji su dr.med.specijalist ginekologije i opstetricije Nermin Karahasan, a tema o kojoj će govoriti je ”Kraj trudnoće i porođaj”, te Maja Jerčić, magistra pedagogije, koja će govoriti o temi ”Podsticanje intelekturalnog razvoja novorođenčadi i djece”.Pored ovih tema, govorit će se i ostalim temama koje su bitne za trudnice i mame, te brigu i njegu o novorođenčetu.

Online sajam za trudnice i dojilje (www.onlinesajam.roditelj.ba) u Bosni i Hercegovini postoji već 7 mjeseci. Platforma je kreirana kao virtuelni sajam namijenjen trudnicama i dojiljama u sklopu kojeg se svakog mjeseca održavaju online edukacije, u saradnji sa najboljim stručnjacima, na kojima je do sada učestvovalo više od 1200 trudnica i mama.

Ovu dobru praksu organizatori žele prenijeti i na područje susjedne Republike Hrvatske, uz pokretanje web platforme (www.onlinesajam.com). Virtuelni sajam za posjete štandovima i informacije o proizvodima bit će aktivan od 05.11.2020 do 05.12.2020. godine.

Cilj konferencija je educirati trudnice i mame, pomoći im savjetima i preporukama, te biti na usluzi za sva pitanja i neodumice, pogotovo u vrijeme korona virusa kada se sve aktivnosti svode na minimum.

Naredna konferencija zakazana je za 26.11.2020. godine u 12 sati, u saradnji sa Ginekološkom ordinacijom dr.Darko Husar iz Zagreba. Učešće je besplatno, a prijaviti se možete putem facebook stranice Roditelj (https://www.facebook.com/www.roditelj.ba) Sve učesnice očekuju vrijedne nagrade i poklon paketi.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave