Tri načina kako pomoći bebi kojoj izbijaju zubići

Ako ste sretni roditelji nicanje tih prvih malih bisera nećete ni primjetiti. Da, ima i takvih beba.

Ako ste u onoj drugoj grupi, sigurno čitate ovaj teskt. Jer beba plače, nervozna je, desni je svrbe, a dobila je i temperaturu.

Postoje načini kako pomoći bebi kada joj niću zubići.

1 . Gumene igračke za grickanje i četkice

Ako odete u samo jednu trgovinu baby opremom vidjet ćete cijelu policu rezervisanu za igračke kojima se bebama ublažava izbijanje zubića. Među njima su razni gumeni prstenovi, igračke s gumenim dijelovima za žvakanje i četkice s gumenim dijelovima.  Nekim bebama to pomaže.

2.Hladne igračke i banana iz zamrzivača

Desni kroz koje izbijaju zubi su crvene i upaljene i dobro im dođe nešto jako hladno. Ako je beba već dovoljno velika da jede banane pokušajte joj dati mali komadić tog smrznutog voća.

Možete i kojoj plišanoj igrački namočiti uho pa ga stvaiti na smrzavanje kako bi se moglo rashlađeno cuclati.

3. Gel za desni

Anaftin Baby gel namijenjen je za ublažavanje boli kod nicanja zubića. Sadrži prirodne sastojke koji ublažavaju bol i crvenilo desni. Anaftin gel za bebe stvara nevidljivi sloj a silikonska četkica omogućuje nježnu masažu desni i jednostavnu aplikaciju. Kompanija “Berlin-Chemie AG“, Predstavništvo za Bosnu i Hercegovinu zastupnik je Anaftin Baby gela za BiH.

Kakve god probleme imali s prvim zubićima, morate znati da su oni kratkotrajni. Mliječne  zube, mada će oni jednog dana ispasti, morate čistiti od trenutka kada se pojave i dobro njegovati. Dobre navike ostaju  od djetinjstva.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave