Tea Delena: Svaka je mama drugačija i savjeti drugih mogu biti dobra vodilja, ali ipak činite ono što osjećate

Budite sretne u svojoj novoj ulozi i slušajte svoje srce.

Predstavljamo vam Teu Delenu, dolazi iz Slovenije i ima 35 godina. Sa Teom smo razgovarali o majčinstvu, porodu i odgoju djece. U nastavku teksta donosimo vam razne savjete.

Za početak predstavite nam se.

Ja sam Tea Delena, dolazim iz Slovenije i imam 35 godina. Po profesiji sem univ.dipl. slov. ali me ne zanima rad profesora slovenskog jezika. Majka sam troje djece i jednog na putu. Moj partner Dejan i ja već nekoliko godina radimo na zajedničkim projektima, od ugostiteljstvo do opremljanja. Nedavno sam započela svoj prvi projekt Theá- enterijer studio i vinatge shop.

Recite nam kako je protekao Vaš porod?

Moram priznati da su do sada sva tri poroda prošla bez problema. Gotovo filmski. Došla sam i rodila bez analgetika. Reći ću da je prvi put bilo stvarno drugačije, Lovro je rođen skoro tri sedmice ranije i definitivno sam se prvi put suočila s bolovima i trudovima. Već sam bila spremna za drugu i treću, jer sam znala što me čeka. Zato se ne bojim ni četvrtog poroda. Samo pokušavam ostati mirna. Na kraju sve lijepo ispadne.

Recite nam šta je po Vama najvažnije u odgoju djece?

Za mene je najvažnije da su djeca voljena, da im kao majka dajem dovoljno ljubavi, podrške, topline, utočišta i stabilnosti. U svakom slučaju, poštovanje mora biti obostrano. Kao roditelji, oboje im se trudimo dati dovoljno dobrih smjernica za život. Prije svega želimo da se vole, poštuju i da rade ono što ih čini sretnima u životu, bez obzira na naše želje.

Kako ste se snašli u ulozi majke?

Uloga majke došla je z rođenjem prvog sina Lovra. Kada se on rodio, ja sam bila rođena u novoj ulozi majke. Prvi put sam se suočila sa zamkama i radostima majčinstva. Ne postoji knjiga koja će vas naučiti kako biti dobra majka. I nikad nisi savršen. Sumnje uvijek dolaze, ali trudim se svaki dan biti sve bolja. Prije svega mi je bitno, da se što manje opterećujem i da svoje vrijeme posvetim djeci. Da sam im uvijek na raspolaganju, za igru ​​i smijeh ili za suze i zagrljaje.

Koji je Vaš savjet svim našim mamama i trudnicama?

Budite sretne u svojoj novoj ulozi i slušajte svoje srce. Svaka je mama drugačija i savjeti drugih mogu biti dobra vodilja, ali ipak činite ono što osjećate. Svatko od nas je jedinstven. Ne bojte se grešaka koje ćete učiniti, već gledajte naprijed jer sunce uvijek sja čak i kada sve izgleda beznadno. Ako trebate pomoć ili odmor, neka vam pomognu. Predugo sam se krivila za to, ali sada na to gledam drugačije. Nismo strojevi i ne trebamo biti sami za sve. Iznad svega, znajte da ste dobra majka.

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave