Sve je spremno za edukativno druženje s trudnicama ”Naše putovanje počinje”

Edukativno druženje s trudnicama u Tuzli koje će se održati 14.03.2019. godine, u Zdravstvenoj ustanovi specijalna bolnica “Centar za srce BH”, na adresi Alekse Šantića 8, u prizemlju, privuklo je veliki broj zainteresiranih trudnica. Naime, prilika je to da se trudnice educiraju, druže i komuniciraju sa doktorima i predstavnicima kompanija koji su sponzori i partneri projekta.

Organizator događaja je mostarska kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji sa Ginekološkom klinikom Dr. Balić u Tuzli. Učešće na edukaciji je besplatno, a trudnice se još uvijek mogu prijaviti putem facebook stranice Roditelj.

Zanimljiva i edukativna predavanja, izložbeni prostor, savjeti, preporuke, ideje, nagrade, samo su dio programa. Glavnu nagradu obezbjedila je kompanija Simpson d.o.o. Bijeljina, a daruje poklon set za novorođenče u vrijednosti od 200 KM.

Predavači:

– prof.dr.sci. Adem Balić, Ginekološka klinika Dr.Balić; ”Normalne promjene tijela žene u trudnoći”,

– prof.dr.sci. Devleta Balić, Ginekološka klinika Dr.Balić; ”Rano otkrivanje anomalija u trudnoći”, je tema koju će nam prezentirati prof.dr.sci. Devleta Balić, ispred Ginekološke klinike Dr.Balić,

– patronažna sestra Samira Sejdinović, Dom zdravlja Tuzla; ”Prva posjeta patronažne sestre porodilji i novorođenčetu”,

– magistar genetike i molekularne biologije,Naida Baić, kompanija Bio Save; ”Značaj pohranjivanja matičnih ćelija”,

– dr. Sabina Salkanović Dilbegović, neonatolog pedijatar, Univerzitetsko klinički centar u Tuzli, kompanija Euromand; ”Dojenje”,

– stručna saradnica za program medicine, kompanija Tosama, Toplić Berberović;”Upoznajmo Tosamu i To.To proizvode”,

-magistar biohemije, Amila Tukalija, kompanija A-Twin; ”Kako živjeti zdravo u onečišćenoj sredini”.

Sponzori druženja su: Pampers, Nifty test, Biassco sa proizvodom Curaprox, Euromand sa proizvodom Aptamil, A-Twin sa proizvodom Child Life, Ewopharma sa proizvodom Biogaia, Berlin-Chemie sa proizvodom Anaftin Baby i Espuminsan L, Tosama sa proizvodima To.To., Sebamed baby, Farmaduks sa proizvodom MAM, Bayer sa proizvodom Bepanthen, Salvus sa proizvodima Salvit i Solgar, La Roche-Posay, Bio Save.

Partneri druženja su: Medimpex sa proizvodima Mollers, Sarajevski kiseljak sa proizvodom Mg Mivela, Džajić commerce sa proizvodima Hamanek, Nectar sa proizvodima Frutek, Pharma S, Nobel Corporation.

Inače, projekat se održava svaki mjesec u drugom gradu; Mostar, Sarajevo, Banja Luka i Tuzla.

Roditelj

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave