Super ljetne aktivnosti za djecu

Provedite duge ljetne sedmice s djecom uz zabavne aktivnosti, naučne eksperimente i zabavne projekte kuhanja.

Ako želite zabaviti djecu uz super igre i aktivnosti, pogledajte neke ideje koje imamo za vas! 

Sadite zajedno voće i povrće

Iskoristite toplo vrijeme i provedite vrijeme na izvanu. Potaknite djecu da zasade svoje sopstveno voće i povrće poput tikvica, graha, paradajza, listova salate i jagoda. 

Zajedno ispecite nešto slatko 

Okupirajte djecu dok su na odmoru uz pomoć jednostavnog projekta kuhanja. To mogu biti muffini, suhi kolačići, ili nešto što volite.

Posjetite festival

Ljeto je puno zabavnih događaja koje će obožavati cijela porodica. Iskoristite prednosti vanjskh događaja na jezeru ili parku. 

Napravite zabavnu sluz – slime 

To je zabavna aktivnost koja će djecu zabaviti nekoliko sati. Na internetu možete pronaći lagane recepte koje možete i sami napraviti, npr od kukuruznog brašna i kokosovog mlijeka. 

Napravite vilinska vratašca

Provedite malo vremena u bašti i zabavite se oko pravljenja sitnih vilinih vrata. Ove popularne dekoracije se mogu staviti na drvo, zidove ili ogradu u bašti. Ako želite, možete ih okačiti i u dječju sobu da bi vile mogle dolaziti i odlaziti. 

Napravite domaći sladoled

Rashladite se s djecom uz neke lagane recepte za domaće sladolede. Idealni su za vruće ljetne dane, a možete ih napraviti od voća, pirea, sokova ili jogurta. 

Kampujte s djecom

Isplanirajte odlazak s djecom u divljinu i uživajte u divnoj prirodi. Napravite lagane obroke poput sendviča, ponesite sokove i marshmallowe koje možete peći na vatri! 

Aktivirajte djecu 

Vrlo je bitno da djeca budu aktivna. Aktivna djeca održat će zdravlje mišića, kostiju, vještine koncentracije i raspoloženja. Otiđite na duge šetnje, napravite zabavnu bitku s vodenim balonima ili plešite.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave