Suha koža i crvenilo kod beba

Crvenilo i suha koža kod beba je jako česta pojava, a smatra se da svako peto dijete ima neki oblik osipa ili suhoće na koži. Jako suha i suha koža su rezultat pobuđenog imuniteta koji je kod djece još uvijek nedovoljno razvijen.

 

Također, suha koža može biti rezultat pretjerane higijene djeteta kojom se gubi prirodni masni sloj kože čime se ona isušuje. Suhu kožu i crvenilo kod djece se može liječiti simptomatski te mnogim hidratantnim njegujućim kremama za lice i kožu tijela.

Bepanthen krema sadrži dekspantenol u nemasnoj podlozi koja omogućuje lako i bezbolno nanošenje na nadraženu i upaljenu kožu te brzu apsorpciju djelatne komponente u slojeve kožnog epitela. U stanicama kože dekspantenol se brzo pretvara u pantotensku kiselinu koja kao sastavni dio bitnog koenzima A ima središnju ulogu u metabolizmu svake stanice. Pospješuje mitozu stanica i pridonosi većoj trajnosti kolagenskih vlakana te tako potiče stvaranje i obnovu kožnog epitela i ubrzava zacjeljivanje manjih površinskih rana.

Bepanthen kreme namijenjena je dnevnoj njezi kože izložene štetnom vanjskom djelovanju (npr. vodi, vjetru), pomaže i kod blažih povreda kože (ogrebotina, manjih opeklina, nagnječenja), nažuljanih mjesta na koži, ogrubjele kože i kože nadražene sunčanjem.

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave