Suha i spucala koža ruku

Kad je koža jako isušena, moguće da se pojave i ranice, stoga nakon svakog pranja ruku bilo bi idealno namazati ih kremom

Ispucale i suhe ruke  su jedan od najčešćih problema današnjice. Na kvalitet i zdravlje kože ruku utiče više čimbenika. Ekstremni vremenski uvjeti, zimski vjetar, često pranje ruku i izloženost raznim hemikalijama mogu štetiti našim rukama, učiniti ih ispucalima i suhima.

 

  Često pranje ruku, iako pouzdan način suzbijanja bolesti, može dovesti do pogoršanja problema sa suhom kožom, navode dermatolozi. Sapun i voda ispiraju mikrobe i prljavštinu, ali također uklanjaju prirodna, zaštitna ulja na vašoj koži, uzrokujući da se ona osuši.

Pored redovnog pranja ruku često koristimo i razne gelove za dezinfekciju koji intenzivno uništavaju gornji sloj kože te je potrebno koristiti kreme za ruke. Kad je koža jako isušena, moguće da se pojave i ranice, stoga nakon svakog pranja ruku bilo bi idealno namazati ih kremom.

Za oštećenu kožu ruku idealna je Neutrogena krema za ruke koja sadrži 4 puta više glicerina od ostalih krema i losiona. Osigurava trenutačno olakšanje i zaštitu čak i izrazito suhoj i ispucanoj koži ruku. Njeguje ruke kako bi uklonila njihovu suhoću, crvenilo, ispucalost i hrapavost. Već nakon prve upotrebe učinit će kožu nježnom i mekom.Ima praktično pakovanje, te je pogodna za svaku žensku torbicu. Lako se upija, njeguje ruke i čini kožu nježnom i mekom. Neutorgena je preporučena od strane dermatologa

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave