Stana Milošević: Želim da moje djevojčice osjete da ih uvažavam i poštujem njihove zahtjeve

Trudim se da svoju djecu odgojim baš onako kako su i mene moji roditelji odgojili

Predstavljamo vam Stanu Milošević, dolazi iz Modriče. Ima 30 godina i dvije prekrasne djevojčice. U nastavku teksta donosimo vam zanimljivu priču koju s nama dijeli Stana.

Recite nam ko je Stana Milošević?

Zovem se Stana Milošević. Živim u malom gradu koji se zove Modriča. Imam 30 godina divan brak i dvije prekrasne djevojčice. Diplomirani sam fizioterapeut. Trenutno ne radim u svojoj struci i posvećena sam djeci u potpunosti. 

Recite nam kako je protekao Vaš porod?

Starija djevojčica ima 8 godina a mlađa 2. I jednu i drugu sam rodila prirodnim putem i porodi su zaista protekli u redu i bez ikakvih komplikacija. Oporavak je kratko trajao i vrlo brzo sam mogla da uživam u majčinstvu bez ikakvih poteškoća. 

Recite nam šta je po Vama najvažnije u odgoju djece?

Trudim se da svoju djecu odgojim baš onako kako su i mene moji roditelji odgojili. Da budu vrijedne, zahvalne i skromne. Iako su moje djevojčice još male, mislim da je jako važno da na vrijeme spoznaju te osobine. Da ne može sve i odmah. Posvećena sam im i svakodnevno ih osluškujem. Želim da osjete da ih uvažavam i poštujem njihove zahtjeve i molbice da bi mi uzvratile istom mjerom. 

Kako ste se snašli  u ulozi majke?

Kada bih pričala o tome kako sam se snašla u ulozi majke, hm pa evo… Snašla sam se i snalazim se. Imam loše i bolje dana, i smatram da je to u redu. Dosta vremena mi je trebalo da prihvatim da ponekada ne mogu sve stići i da mi je pomoć oko dječice ponekad neophodna. Moj oslonac je svakako moj muž koji je svojim princezama posvećen koliko god je to moguće. 

Imate prelijepe dvije djevojčice, možete li nam ispričati neku zanimljivu priču o njima?

Sara je starija od Marije 6 godina. Nikad neću zaboraviti momenat kada sam joj saopštila predivnu vijest da će dobiti seku. Uvijek je bila nježna i poslušna djevojčica i znala sam da će biti najbolja starija seka na svijetu.  Pazila je na svoju seku još dok je bila u stomaku pa evo i dan danas.  A kad si starija seka, pa još i školarac bude tu otimanja olovaka, svesaka i knjiga. Cijepanja slikovnica. Bude svađa i suza ali na kraju uvijek završe jedna drugoj u zagrljaju.

Koji je Vaš savjet svim našim mamama i trudnicama?

Moj savjet svim mamama i trudnicama je da uspore i uživaju u trenutku. Da je u redu imati loš dan. Da ne mora kuća biti uređena kako bi taj dan bio uspješan.  Jer ako dječica zaspu izmorena od šetnje, igre i smijeha, pa može li dan biti uspješniji? 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave