Šta su matične ćelije?

Matične ćelije su izvor svih ostalih ćelija u organizmu, što im daje mogućnost regeneracije oštećenih tkiva jedinstvenu u medicini.

Jedinstvene u medicini

U stvaranju i delovanju našeg tijela učestvuje više miliona ćelija. Sve one imaju svoju funkciju i ulogu, tj. specijalizovane su za funkcionisanje određenog dijela organizma. Upravo po ovome se razlikuju matične ćelije od ostalih ćelija tela. One su nespecijalizovane i mogu se transformisati u bilo koji drugi tip ćelija u organizmu koji je uništen tokom procesa starenja, bolesti, povreda i sl. One su izvor svih ćelija tela, a ova sposobnost regeneracije oštećenih tkiva čini ih jedinstvenim u medicini.

Blago iz krvi pupčane vrpce

Tijelo novorođenčeta obiluje vrednim, potentnim, vitalnim matičnim ćelijama. Tokom devet meseci one su planirale i gradile tijelo novog ljudskog bića. I kasnije tokom života one pomažu da se održi mehanizam regeneracije organizma. U trenutku rođenja mnogo ovih dragocjenih ćelija se nalazi u krvi pupčane vrpce, koju doktor nakon presjecanja drži u svojim rukama.

Zašto sačuvati matične ćelije?

  • Neograničen regenerativni potencijal za sva tkiva i organe
  • Mogućnost za lečenje preko 100 bolesti
  • 7. 000 kliničkih studija koje ispituju nove terapije matičnim ćelijama
  • Mogućnost čuvanja dugi niz godina
  • 100% odgovaraju mom djetetu

Čuvanje matičnih ćelija je jedna vrsta zdravstvenog osiguranja – ulaganjem u čuvanje matičnih ćelija kupujete “kartu” za budućnost medicine. Za sve informacije o matičnim ćelijama i pohrani možete doznati kontaktiranjem Bio Save Group koja svakodnevno širi svoju porodicu pružajući podršku ženama prije i tokom trudnoće, kao i nakon porođaja.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave