Slavica Stevović: Cilj mi je da Ena ,Una i Tea da se drže zajedno kroz život

Slavica Stevović je dvadesetsedmogodišnjakinja koja je i ponosna majka tri djevojčice. Slavica živu u Bileći u Istočnoj Hercegovini sa porodicom, gdje uspješno odgaja svoje djevojčice. Svoje djevojčice je Slavica rodila za 4 godine i 2 mjeseca. Ena, Una i Tea su preslatke djevojčice koje mama Slavica često objavljuje na svoj instagram profilu objavljuje. Na instagramu dijeli i zanimljivosti i priče iz porodičnog života. Sa Slavicom smo razgovarali o njenim djevojčicama i odgoju. U nastavku možete da pročitate intervju.

Imate tri djevojčice. Možete li nam ih malo opisati?

Sve tri se razlikuju na svoj način kao i na karakter. Svako dijete traži pažnju, ljubav i posvećenost. Najstarija djevojčica Ena je puna energije, koja je otvorena bez stidljivost i koja u svakom momentu uklopi u novo društvo, igru, okruženje! Druga po redu je Una. Ona je stidljiva, tiha, povučena i prava maza. A Tea ima tek 10 mjeseci i sestre je bas vole i posvećene su prema njoj. Bez ljubomore. 

Koliko je teško odgajati troje djece?

Teško je odgajati djecu gdje je pravljena mala razlika u godinama, a svako dijete traži nešto svoje.. I svakom djetetu se morate maksimalno posvetiti. 

Koliko se danas odgoj razlikuje od odgoja kojeg su naši roditelji primjenjivali?

Svaka mama odgaja  i podiže dijete na način na koji misli da je najbolji. A odgoj se dosta razlikuje sad i prije. Mislim da u današnje  vrijeme  je dosta više dopuštenije djeci nego prije. Al opet sve u svoje vrijeme, sve se mijenja, pa tako i roditelji, djeca a samim time i pristup odgoju i načinu odgajanja djece. 

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave