Sinoć je u Zenici održano još jedno edukativno predavanje “Naše putovanje počinje”

Edukativno predavanje „Naše putovanje počinje“ održano je sinoć u Hotelu Zenica u Zenici gdje su trudnice mogle da uživaju u brojnim predavanjima stručnjaka.

 

Domaćin edukacije bila je dr. Maja Karač, specijalista pedijatrije. Doktorica Karač  upoznala je trudnice sa značajem prvog kontrolnog pregleda kod pedijatra. Dalje su trudnice imale priliku slušati predavanja stručnjaka.  Prof. dr. Hajrije Maksić, Pedijatrijska klinika KCU Sarajevo  koja je govorila je o temi:  “Preventivne mjere za zdravstvenu zaštitu djece-preporuke iz porodilišta”.  Dr. med.  Emina Kubat, Dom zdravlja Zenica, govorila je o temi „Ishrana novorođenčeta i beba-specijalne formule“. Indira Čančar Halilović, patronažna sestra DZ Zenica govorila je o temi „Prevencija i ublažanje infantilnih kolika kod beba.” Dijana Sejdinović, genetičar i medicinski savjetnik za Bio Save BiH govorila je o temi “Matične ćelije – korak ka bezbrižnijem djetinjstvu”. Edin Skender, Sales Manager at Bauerfeind BiH govorio je o temi “Namjenska medicinska sredstva za trudnice i dojilje.”

Sponzori i partneri edukacije za trudnice “Naše putovanje počinje”

Nakon predavanja uslijedila je panel diskusija u koju su se uključile učesnice edukacije. Trudnice su dobile i vrijedne poklone koje su osigurali sponzori i partneri projekta. Najsretnije učesnice osvojile su nagrade koje su osigurale kompanije: Euromand, Farmaduks, Bio Save, 4 U pharama, Salvus Bosna i Hercegovina, Apoteke Zeni lijek, Kloko nosiljke iz Zenica.

Organizator edukacije u Zenici je kompanija Sfera d.o.o iz Mostara.

Pogledajte dio atmosfere sa edukacije iz Zenice

 

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave