Simpozij GINEKOLOŠKE ENDOSKOPIJE u Hotelu Mepas u junu ove godine

Ponosni smo da vas možemo obavijestiti da Odjel ginekologije KB „dr. Safet Mujić“ Mostar u saradnji sa Poliklinikom Arbor Vitae dr Sarić organizuje Simpozij GINEKOLOŠKE ENDOSKOPIJE u Hotel Mepas, 27-29.06. sa učešćem i pozvanim predavačima koji su najpoznatija imena u svijetu ove moderne hirurške tehnke.

Simpozij se organizuje u saradnji sa Bosanskohercegovačkom Asoscijacijom Endoskopske Ginekologije, Asocijacijom Ginekologa u BIH, Ljekarskom Komorom HNK, JU Kantonalna Bolnica „dr.Safet Mujić“ Mostar i Poliklinika Arbor Viatae Dr. Sarić, Mostar.

U sklopu simpozija MIGS koji će se održati u Hotel Mepas Mostar organizovan je i kurs bazične i napredne laparoskopije i histeroskopije, kao i direktni teleprenos laparoskopskih opearcija iz KB „Dr. Safet Mujić“ Mostar koje će izvoditi eminentni svjetski priznati stručnjaci iz ovog područja.

Pozvani predavači su internacionalni i regionalni eksperti iz područja MIGS iz USA, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i domaćina BIH, koji će svojim znanjem i vještinama učiniti ovaj skup jednim od najvećih i najkavlitetnijih simpozija na temu MIGS u BIH. Želja nam je ugostiti veliki broj ginekologa iz BIH i regije.

Planirano je da prva dva dana, 27 i 28 06. namijenimo za bazični i napredni kurs MIGS za koji je ograničen broj polaznika na 50, kojima je obezbjeđeno najmanje 20 fantoma planiranih za praktični rad i uvježbavanje laparoskopskih i histeroskopskih operacija. Kurs će sadržavati predavanja, učenje i vježbanje izvođenja tehničkih vještina endoskopske hirurgije uz mentorstvo najetabliranijih internacionalnih imena u sferi MIGS, kai i direktni  teleprijenos endoskopskih opearacija uz obrazloženja iz KB „dr. Safet Mujić“ Mostar.

U drugom dijelu Simpozija planirana su predavanja o konkretnim problemima s kojima se susrećemo u ovoj oblasti, mogućim komplikacijama i rješavanjima istih te prikazi slučajeva.

Smatramo da je ovaj Simpozij veliki izazov, a i iskorak naše države u budućnost endoskopske hirurgije u ginekologiji, te da će potaknuti osposobljavanje ginekologa za konkretne vještine čime će se poboljšati izvođenje procedura i sve veći broj indikacija za MIGS koje su u svijetu zlatni standard zbog dobrobiti za pacijenta kao i ekonomske koristi kojoj ove metode pridonose.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave